Review: Hilton Salalah Resort4 min leestijd

Hilton, Salalah, Oman

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Twee weken geleden verbleef ik tijdens mijn reis door Oman in het Hilton Salalah Resort. Ik had de afgelopen maanden behoorlijk wat Hilton punten gespaard en besloot dat het tijd was om wat punten te gaan besteden. Voor slechts 20.000 Hilton Honors punten boekte ik voor vijf nachten het Hilton Salalah Resort inclusief ontbijt.

Na een comfortabele vlucht met Oman Air in business class vanuit Muscat, kwam ik aan op de moderne luchthaven van Salalah. Met de taxi reed ik vervolgens naar het hotel dat zich aan de westkant van de badplaats bevindt. Zoals dat bij de meeste resorts het geval is, valt er in de nabije omgeving niet veel te doen. Als je naar het centrum van Salalah wilt gaan, neem je best een taxi.

Inchecken

Toen ik het hotel binnenliep werd ik aangenaam verrast door de sfeervolle lobby. In het midden van de grote cirkel bevinden zich aan aantal comfortabele sofa’s en aan de rechterkant is de receptie te vinden.

Hilton, Salalah, lobby, receptie
De sfeervolle lobby met receptie

Het was erg rustig op het moment dat ik wilde inchecken. Nadat ik weer vriendelijk welkom werd geheten als Diamond member, werd me keurig uitgelegd welke faciliteiten het hotel heeft. Ik ontving mijn pasjes voor de kamer en mijn verblijf kon officieel beginnen!

Kamer

Ik had kamer 407 op de vierde verdieping. Op de tafel stond een welkomstgeschenk: een fruitschaal met dadels en andere lekkere tussendoortjes.

Fruit, welkomstgeschenk
Welkom terug!

Het kingsize bed was lekker groot en was voorzien van heerlijk zacht beddengoed.

Kingsize bed
Het kingsize bed

Naast de koffie- en theefaciliteiten is er ook een minibar aanwezig. Deze was helaas niet gratis. Rechts van de televisie is nog een bureau te vinden waar ik prima aan kon werken. Verderop bevindt zich een zithoek. Over het algemeen vond ik het meubilair wat ouderwets overkomen, zeker in vergelijking met de nieuwere, modernere Hilton hotels waar ik onlangs verbleef.

Ook de badkamer zag er goed verzorgd uit. Op de wastafel bevinden zich genoeg soorten zeep en shampoo en ook aan handdoeken was er geen gebrek. Er is geen aparte douchecabine maar wel een bad met zowel een grote als kleine douchekop.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vanuit mijn kamer had ik een geweldig uitzicht op het zwembad en het strand. Achter de schuifdeur bevindt zich het balkon waar ik de gehele dag zon had.

Zeezicht, hilton, salalah, balkon, hotel
Uitzicht vanaf mijn balkon

Faciliteiten

Het hotel beschikt over twee restaurants. Het Palm Grove Restaurant bevindt zich aan het strand en daar serveert men naast locale gerechten vooral visgerechten. Ben je meer een vleesliefhebber? Ga dan naar Sheba’s Steak House. In beide restaurants heb ik gegeten en beide keren was ik erg tevreden. In het Sheba’s Steak House kwam de kok zelf nog even langs om te vragen of alles naar wens was. Ook is er de Whispers Bar waar je naast lekkere drankjes ook terecht kan voor een lichte maaltijd.

Steak House, dineren, Hilton
Dineren is het Sheba’s Steak House

Het hotel beschikt over een redelijk groot zwembad met een aangename watertemperatuur. Aan het zwembad en in het gras zijn genoeg ligstoelen te vinden. Gratis handdoeken zijn te verkrijgen door een pasje in te leveren bij de balie aan het zwembad. Verderop bevindt zich het brede strand aan de Arabische Zee.

Hilton, Salalah, Oman, hotel, zwembad, pool
Het zwembad

Verder beschikt het hotel nog over een souvenirshop en ook worden er excursies verkocht naar bezienswaardigheden in de omgeving. Tot slot is er nog de fitnessruimte die zich op de begane grond bevindt. Naast fitness kun je hier ook terecht voor een massage.

Fitnessruimte, Hilton, Salalah
De fintessruimte

Ontbijt

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in de sfeervol ingerichte ontbijtzaal op de begane grond. Op het moment dat ik binnenliep werd mijn kamernummer gevraagd waarna ik een zitplaats kon kiezen. Direct werd gevraagd wat ik wilde drinken. De zaal is niet groot maar het assortiment is wel breed. Je kunt er o.a. terecht voor croissants en lekkere broodjes, pannenkoeken en heerlijke verse vruchten. Ik vond vooral de kaasomelet erg lekker.

Ontbijt, Hilton, Salalah
Ontbijtzaal

Conclusie

Ik had een zeer aangenaam verblijf in het Hilton Salalah Resort. Het personeel is er vriendelijk en de service is uitstekend! Het hotel biedt genoeg faciliteiten, zoals restaurants, bars, een zwembad en een fitnessruimte zodat je het terrein eigenlijk niet hoeft te verlaten.

Overzicht

Voordelen

- Veel faciliteiten
- Vriendelijk personeel
- Goedkoop op punten

Nadelen

Vrijwel geen

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Salalah Resort is een prima hotel voor een langer verblijf in Salalah. Het vriendelijke personeel, het lekkere eten, het zwembad en de nabijheid van het strand geven je echt een vakantiegevoel.

4 min leestijd">
4.2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *