Review: Hotel Indigo Bali Seminyak Beach5 min leestijd

Hotel Indigo Bali Seminyak Beach

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn zomervakantie 2017 bracht ik door in Indonesië. Mijn laatste bestemming was Bali. Vlak voor mijn vertrek naar Nederland besloot ik nog twee extra nachten te boeken in het nieuwe Indigo Bali Seminyak Beach hotel. Mijn eerste verblijf in een Indigo hotel.

Nieuw hotel

Het Indigo Bali Seminyak Beach hotel is geopend sinds de zomer van 2017. Indigo hotels staan volgens IHG voor hip en trendy. Het zijn boetiek hotels met een zeer persoonlijke service, gebouwd met aandacht voor detail en gevestigd op bijzondere locaties. De eerste week verbleef ik op Bali in de plaats Nusa Dua, maar dit is nogal een saaie plek met alleen maar hotels. Ik had nog wat IHG punten over van een eerdere Accelerate promotie, dus een IHG hotel moest het worden. En als ik dan de keuze heb voor een IHG hotel dan liever een luxe hotel. Daarom koos ik voor Indigo, in het bijzonder omdat het hotel pas sinds 2 maanden open is. En wie wil er nu niet in een nieuw hotel slapen?

De kamerprijs per nacht was circa EUR 275 per nacht, of 30.000 IHG punten per nacht. Ik koos voor het laatste. Best een goede deal!

Ligging

De rit vanaf de luchthaven Ngurah Rai met de taxi kost je ongeveer 30 minuten. De afstand is niet ver, maar het verkeer op Bali is een ramp. Het hotel is gelegen in Seminyak, nabij het strand. Aan het einde van een een rustige zijstraat. Binnen 5 minuten lopen sta je midden in het uitgaansgebied.

Indigo Bali - hoofdingang

Check-in procedure

Na een uitgebreide veiligheidscontrole bij de ingang werden wij welkom geheten door een aantal vriendelijke medewerkers. Onze koffers werden meteen in ontvangst genomen en wij konden plaats nemen in de werkelijk prachtige lobby met uitzicht op het zwembad. In de tussentijd kregen wij een exotische cocktail aangeboden.

Het viel meteen op dat er bijna geen andere hotelgasten waren. Het personeel was echt in de meerderheid ten opzichte van de aanwezig gasten. De incheck formaliteiten konden wij zittend in de lobby doen, het ging niet erg efficient maar goed.

Omdat ik een extra bed nodig had op de kamer had ik vooraf bij het hotel al navraag gedaan. Kosten per nacht: 600.000 IDR++ (EUR 45). Dat is inclusief ontbijt. Niet echt een koopje, maar ik had weinig keuze. Wel vreemd dat ik de kosten voor het extra bed meteen moest afrekenen bij aankomst. Bij een IHG reward boeking op punten is het ontbijt nooit inbegrepen. Omdat het hotel pas open is gesteld kreeg ik voor het ontbijt 50% korting, nu betaalde ik USD 12,50 ++ per persoon.

Omdat ik geen status heb bij IHG rekende ik niet op een upgrade, en die kwam er ook niet. De bezettingsgraad was laag, en er waren op het moment van mijn bezoek maar 90 kamers open van de in totaal 289 kamers. Ook de suites en de 1- en 2 kamervillas waren nog niet beschikbaar. De verwachting is dat aan het einde van het jaar 2017 alle kamers gereed zijn.

Kamer

Mijn rustige kamer was gelegen op de 2e verdieping met uitzicht op Seminyak. Bij binnenkomst op de kamer viel meteen op dat deze met veel smaak en oog voor detail ingericht was. Er was geen bad, maar de luxe douche was erg prettig. Ook de schommelstoel op het balkon was een leuk idee.

De standaard kamer is niet erg groot, dus als je met een paar koffers onderweg bent dan kun je niet alles uitstallen. Maar aan alles was gedacht en de stille airco werkte goed! Een extra bed op de kamer is goed mogelijk, maar meer bedden passen niet. Het hotel is niet bijzonder gericht op families met kinderen, voor een familie met twee kinderen is het beter om een 2e kamer te boeken.

Tuin – zwembad

Een hoogtepunt van het hotel is de prachtige tuin en de zwembaden. Een zwembad is speciaal voor volwassenen, het andere zwembad richting het strand staat open voor iedereen.

Ik had geen moeite om een ligstoel te vinden, zoals gezegd was er bijna niemand te zien.

Bij het normale zwembad is ook een uitgebreide bar. De prijzen waren echter behoorlijk fors, zeker voor Indonesische begrippen. Ik was hiervoor in het Grand Hyatt Bali geweest, maar de prijzen in het Indigo hotel waren nog hoger dan de prijzen in het Grand Hyatt. Bijna op Europees niveau. De barman had weinig te doen..

Minpuntje was verder dat de jacuzzi nog niet in werking was, maar dat zou ondertussen opgelost moeten zijn. Aan de beachclub van het hotel wordt nog gewerkt. Deze ligt niet direct op het strand, maar vanaf het dakterras van de beachclub heb je straks wel uitzicht op het strand. Dit lijkt me een prima plek om de zonsondergang te zien. Om het strand van Seminyak te bereiken moet je enkel de weg oversteken.

Ontbijt

De volgende ochtend bij het ontbijt viel ook hier op hoe smaakvol het restaurant ingericht is. Echt met oog voor detail. De ontbijtlocatie heeft een open keuken. De presentatie was prachtig, maar over bepaalde zaken had men niet goed over de details nagedacht. Voorbeeld: alle fruitsapjes, vers fruit en yogurt kan je alleen meenemen in kleine flesjes en potjes. Met als gevolg dat de tafel snel vol staat met allerlei lege flesjes en potje.

De kwaliteit van het eten was zeer goed. Maar het assortiment is niet super uitgebreid en het bevat enkele bijzonderheden. Voorbeeld: er lagen diverse soorten kaas op het buffet (ik blijf een Hollander..) maar het aanbod bestond alleen maar uit zachte kaas en blauwgeaderde kaas. En deze kazen waren erg lastig te snijden. Geen harde kazen. En de jam stond op tafel in een paar kleine potjes, niet op het buffet. En de thee wordt geserveerd in (te) kleine potjes.

Het zijn maar details, ik weet het maar voor een regulier prijs van USD 25 ++ pp had ik iets meer aanbod verwacht. Luxe problemen.

De service was overigens perfect. Zonder één uitzondering was iedere medewerker tijdens ons verblijf bijzonder vriendelijk! Je kan echt zien dat hier vanuit het management veel aandacht aan wordt geschonken.

Samenvatting

Een prachtig hotel en een aanwinst voor Bali. Voor 30.000 IHG punten per nacht is het een goede deal! Ik denk dat de prijzen van de drankjes en het eten in het hotel echt te hoog zijn. Hier slaan ze de plank echt mis. De pluspunten van het hotel zijn de prachtige tuinen en zwembaden en het bijzonder vriendelijke personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *