Review: Skyteam lounge Frankfurt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een lange vlucht uit Hong Kong kwam ik een aantal weken geleden rond 05.00 uur ’s ochtends aan op de luchthaven van Frankfurt. Omdat de aansluitende vlucht met KLM naar Amsterdam pas rond 10.15 uur zou vertrekken had ik voldoende tijd om de Skyteam lounge te bezoeken.

Locatie

 

Skyteam Lounge Frankfurt

De A380 van Lufthansa werd bij aankomst geparkeerd bij terminal 1. Daarom moest ik eerst met de Sky Line trein naar terminal 2 waarvan mijn aansluitende KLM vlucht zou vertrekken. De Skyteam lounge is gelegen in terminal 2 tegenover gate D26/D27. Dit is na de security check rechts bijna aan het einde van een lange gang. De KLM en Air France vluchten vertrekken vanuit dit gebied.

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om via Frankfurt te vliegen, maar last minute had ik de avond ervoor dringend een vlucht nodig om weg te komen uit Hong Kong vanwege de naderende tyfoon Hato. Omdat op de avond voor de tyfoon er nog maar weinig vluchten beschikbaar waren naar Europa was de Lufthansa vlucht naar Frankfurt mijn enige optie.

Mijn bedoeling was om meteen na aankomst in Frankfurt de eerste KLM vlucht om 07.00 uur te nemen met bestemming Amsterdam. Echter deze vlucht was vol. De volgende vlucht om 10.15 uur had wel vrije stoelen beschikbaar. Zodoende had ik tijd om de Skyteam lounge uitvoerig te testen.

De Skyteam lounge is niet exclusief voor Air France en KLM, ook maatschappijen als Finnair, Air Baltic en Air Berlin gebruiken deze lounge. Reizigers krijgen ook toegang met de Priority Pass.

Skyteam lounge Frankfurt

Voorzieningen

Ik heb een ‘Prestige’ lidmaatschap voor Priority pass, hierdoor had ik gratis toegang tot deze Skyteam lounge. Deze lounge gaat om 07.00 uur open en met de Priority pass in de hand stond ik kort na 07.00 uur voor de balie om in te checken. De dame achter de balie was nog niet helemaal wakker, ik was blijkbaar de eerste gast die ochtend.

Een blik in de lounge liet mij zien dat er nog niemand zat. De vierkante ruimte is behoorlijk groot. Er was meer dan voldoende plek! Bij binnenkomst rechts een groot rek met tijdschriften en kranten en rechtdoor liep je naar het buffet. Er was geen uitzicht op het platform, wel op de Sky Line trein die de verbinding vormt tussen terminal 1 en 2.

Het ontbijt assortiment was verrassend goed. Vers gebakken warme broodjes, croissants en voldoende beleg. Ook het verse fruit en yoghurt ontbrak niet. Het was beter dan ik in menig vliegtuig te eten krijg (tenminste op short-haul). De koffie was ook prima.

Ontbijt aanbod

Ondanks het vroege uur stonden ook de alcoholische dranken al klaar, zowel bier/wijn als sterke drank. Ook stonden er voldoende koekjes, chips en nootjes.

Skyteam Lounge Frankfurt

Gedurende 3 uur zat ik in de lounge en pas rond 09.15 kwamen er meer mensen binnen. Het was een vreemde ervaring, want 2 uur lang waren wij de enige gasten in de lounge. Over het aanbod van de lunch of het diner kan ik niet oordelen, maar het ontbijt aanbod was voor mij prima. Internet werkte goed, ondanks dat het geen apart netwerk was maar het algemene wifi signaal van de luchthaven. Enige nadeel was het feit dat er geen toilet in de lounge aanwezig was, daarvoor moest je rechts de lounge uitlopen. Na 50 meter om de hoek waren de toiletten.

Desondanks kan ik deze Skyteam lounge aanraden!

Reacties

  1. Pim zegt

    Ik heb hier gezeten toen ik een late middagvlucht van Frankfurt had.
    In de avond is de lounge best druk maar ook toen was er voldoende ruimte en werd er niemand geweigerd. Ik kan zeggen dat ik erg gelukkig was met het aanbod van eten in de lounge, pasta met (lekkere) gehaktballen. Ik had die dag weinig gehad dus het was zeer welkom.

    In mijn ervaringen een van de betere KL/AF lounges. Het is niet te vergelijken met de Emirates lounge op Dubai maar persoonlijk vind ik het beter dan AMS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *