Review: Premier Inn Abu Dhabi Airport2 min leestijd

Premier Inn Abu Dhabi Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met een ochtendvlucht vanuit Abu Dhabi had ik geen zin om de vroege Etihad bus vanuit Dubai te nemen. Daarom besloot ik de avond van te voren naar de luchthaven te gaan en daar te overnachten. Tijdens een gemiste overstap vorig jaar plaatste Etihad mij in het Premier Inn; een hotel dat verbonden is aan de terminal van Abu Dhabi. Een basic hotel maar ideaal als je dicht bij de luchthaven wilt verblijven. Met een tarief van €55 was het een aantrekkelijke optie.

Airport hotel

Het hotel heeft zo’n 300 kamers en is geheel overdekt te bereiken. Vanuit de aankomsthal of vertrekhal is het hotel goed aangegeven. Je loopt eindeloos door een lange corridor totdat je bij de ingang komt. In deze gang heb je naast de autoverhuurbedrijven verschillende eetgelegenheden zoals McDonalds en een convenience store als je geen gebruik wilt maken van het hotel restaurant.

Premier Inn Abu Dhabi Airport

Kamer

Ik kwam ’s avonds aan en vroeg om een kamer met airport uitzicht. Het check-in proces verliep snel maar ik moest nog wel 15 AED belasting betalen. Ik kreeg een kamer toegewezen op de tweede verdieping.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zoals gezegd is het hotel vrij basic. De kamer had naast het bed een loungebank en klein bureau met enkele stoel. In de badkamer was een bad/douche combinatie. Alles was proper maar de zeep en douchegel komt wel uit een vaste flacon. Flesjes water stonden al klaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

De wifi is gratis en was redelijk snel. Beneden heeft het hotel nog een restaurant en bar. Ook is er room service.

Premier Inn Abu Dhabi Airport
Restaurant

Ik had dit keer geen ontbijt genomen in het hotel. Van de vorige keer herinner ik me dat het aanbod en de kwaliteit in orde waren. Los kost het 55 AED. In plaats van ontbijt in het hotel bewaarde ik mijn trek voor de Etihad Business Class lounge. Het was erg fijn om drie uur voor vertrek wakker te worden, de deur dicht te trekken en binnen 5 minuten bij de premium check-in te staan. Als korte overnight of tijdens een transfer is het Premier Inn Abu Dhabi Airport een solide keuze. Verwacht echter niks bijzonders en kies zeker niet voor dit hotel als je Abu Dhabi in wilt.

Premier Inn Abu Dhabi Airport
Qua locatie is het zeker de beste optie! Binnen 5 minuten sta je bij check-in.

Overzicht

Voordelen

Direct verbonden met de luchthaven
Prima prijs/kwaliteit

Nadelen

De flacons zeep in de badkamer
Dit hotel wordt vaak gebruikt voor passagiers die getroffen zijn door IRROPS. Mochten er veel annuleringen zijn dan kan het druk zijn bij de receptie

STERREN

SERVICE

KAMER

VOORZIENINGEN

LOCATIE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima, basic hotel voor een overnight voorafgaand aan de vlucht of tijdens een lange transfer. De kamers zelf zijn no-frills maar proper en redelijk comfortabel. Als de prijs onder de €80 ligt heb je een goede deal.

2 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *