Review Novotel Nathan Road Hong Kong

Novotel Nathan Road Kowloon Hong Kong

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor ons verblijf in Hong Kong zochten we naar een modern hotel in Kowloon. HHonors en Hyatt opties vielen af op locatie of prijs dus zocht ik een hotel bij de Accor keten, waar ik Gold ben. Het Novotel Nathan Road Kowloon had goede recensies en is in 2008 helemaal gerenoveerd. Daarnaast lag het op een goede locatie midden in Kowloon en was er een zeer aantrekkelijk tarief. Uiteindelijk reserveerden we 2 superior kamers voor drie nachten.

De shuttle bus van de Airport Express stopte bij een hotel in de buurt, twee straten van het Novotel. De ingang van het hotel lag in een zijstraat van Nathan Road. Metrostation Jordan is een paar minuutje lopen. Bij binnenkomst is er alleen de concierge desk, de lobby is één verdieping hoger. Door de vroege vlucht waren we om 9 uur al bij het hotel. Ik had early check-in aangevraagd maar dit was natuurlijk op basis van beschikbaarheid.

Er stond geen rij bij de receptie. In eerste instantie kreeg ik te horen dat de kamers nog niet klaar waren. Toen ik echter wees op mijn verzoek en vroeg of we niet één kamer alvast konden krijgen was dat geen probleem. De check-in duurde verder enorm lang. De receptioniste was wel erg precies; ze moest precies weten wie er in welke specifieke kamer zou verblijven en er kwam een hele papierwinkel aan te pas. Uiteindelijk kregen we de keycards voor de king room en 4 vouchers voor een welkomstdrankje in de Tosca bar. In een upgrade was ik verder niet geïnteresseerd, ik wilde zo snel mogelijk een kamer. Een paar uur later konden we bij de receptie de tweede sleutel ophalen voor de kamer met twin bedden. Dit bleek ook nog een connecting room te zijn.

Kamer

De kamers lagen op de 12e verdieping in de hoek. Zoals verwacht in Hong Kong was de standaard kamer niet al te ruim. Het was echter wel erg schoon, netjes en modern ingericht. De bedden waren stevig maar comfortabel. In de hoek van de kamer stond een chaise longue en een handig tafeltje dat je boven het bed kan plaatsen. Verder was er een klein bureau met stoel en een flatscreen tegenover de bedden.

Ook de badkamer was modern en functioneel. De douche was erg goed en de cabine was goed afgesloten. Vaak genoeg is de hele badkamer nat omdat de rand slecht ontworpen is. De amenities waren standaard Novotel branded.

Faciliteiten

Het ontbijt ’s ochtends was in The Square. Het was altijd erg druk aangezien het hotel populair is bij grote groepen ‘Mainland’ toeristen. Er was een selectie aan zowel Westerse als Chinese gerechten. Sommige gerechten roteerde elke dag. Van een Novotel in Azië had ik eigenlijk wel een grotere en betere selectie verwacht maar uiteindelijk had ik niks te klagen. Het ontbijt is dagelijks vanaf 06:30 beschikbaar. Op onze laatste dag moesten wij toen al richting de luchthaven en voor gasten die vroeger vertrekken biedt het hotel in de lobby wat pastries en koffie aan.

Internet in het hotel is gratis en zeer stabiel en snel. Daarnaast zijn er in de lobby een paar Mac’s en kan je eventueel documenten laten printen bij de receptie.

Verder is er een ‘In Balance’ fitness, een bar (waar je als Accor elite je welkomstdrankje kunt krijen) en een Executive Premier Lounge. Zonder Platinum status of een Executive kamer had ik tot de laatste echter geen toegang.

Conclusie

Het Novotel Nathan Road is prima bevallen. Omdat we het grootste gedeelte van ons verblijf toch niet in de kamer waren hadden we niet veel ruimte of luxe nodig. Het hotel bood een nette en schone kamer met fijne bedden en douche.  De service was vriendelijk en het ontbijt was prima. Als Le Club Accor Gold kreeg ik automatisch drinkvouchers en de early check-in was erg welkom. Het Novotel ligt op loopafstand van de Temple Street market en ook het Jordan MTR station is een paar minuutjes lopen. Vandaar kan je heel Hong Kong bereiken. Nathan Road is een levendige buurt dus je hebt veel winkeltjes of restaurants in de buurt. Recht tegenover het hotel is een 7/11 mocht je wat kleins nodig hebben. De prijs-kwaliteit was uitstekend en wil je in Kowloon verblijven dan kan ik het Novotel Nathan Road als uitvalsbasis zeker aanbevelen!

 

Overzicht

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Zeker niks bijzonders, maar het Novotel Nathan Road biedt moderne en nette kamers met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ideaal als uitvalsbasis door de locatie voor een kort verblijf aan Hong Kong, als je toch niet zoveel in de kamer bent. Wil je in Kowloon verblijven, dan is dit in prima optie!

3.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *