Review: Met Wizz Air naar Georgië3 min leestijd

Wizz Air, Georgie, Kutaisi, low cost airline

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs is Wizz Air gestart met vluchten vanuit diverse Europese luchthavens naar Georgië. In deze review neem ik jullie mee aan boord van een A320 van Dortmund naar Kutaisi.

Kutaisi ligt aan de voet van de Kaukasus. Deze regio heeft veel te bieden voor zowel stedentrippers als natuurliefhebbers met z’n adembenemende natuurlijke schoonheid, gastvrije inwoners en kosmopolitische steden. Een uitgebreid verslag met bestemmingstips vanuit Kutaisi zal later deze week verschijnen op insideflyer.nl.

Het toerisme staat in Georgië nog in de kinderschoenen, mede door het gebrek aan prijsvechters. Zo is het over het algemeen erg duur om naar Georgië te vliegen vanuit West-Europa. Daar is nu verandering in gekomen met deze nieuwe vluchten van Wizz Air. Retourvluchten zijn beschikbaar vanaf slechts 25 euro. Wizz Air vliegt helaas nog niet vanuit Eindhoven naar Kutaisi, maar wel vanuit het nabijgelegen Dortmund.

Wizz Air, Georgie, Kutaisi, low cost airline
Onderweg van Dortmund naar Kutaisi.

Inchecken

Een maand voor vertrek kreeg ik van Wizz Air een mail dat ik kon inchecken. Ik heb toen direct ingecheckt via de website. Dit ging gemakkelijk en snel. Je kunt bij het inchecken tegen betaling een stoel selecteren (vanaf 4 euro), maar daar heb ik van afgezien. We kregen daarom bij het inchecken automatisch stoel 15E en 15F toegewezen. Gelukkig probeert Wizz Air altijd meerdere passagiers uit de dezelfde boeking bij elkaar te plaatsen. 

Dortmund Airport

De luchthaven van Dortmund ligt op ongeveer 100 kilometer van de Nederlandse grens in het Ruhrgebied. De luchthaven is te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Nederland, maar dat kost aanzienlijk meer tijd en moeite dan met de auto. Vanuit Twente was het ongeveer 75 minuten rijden.

Het vliegveld is vrij klein en je kunt dan ook direct voor de terminal parkeren. Een nadeel is echter het gebrek aan voorzieningen. Er zijn vrijwel geen horecavoorzieningen en openbare zitplaatsen voor de security. De security verliep overigens zeer snel en de medewerkers waren erg vriendelijk.

Wizz Air, Georgie, Kutaisi, low cost airline
De vlucht naar Kutaisi vertrok vanaf gate 1.

Boarden

Na ongeveer een uur wachten begon het boarden. Er waren veel passagiers met te veel bagage, maar daar werd niet al te moeilijk over gedaan: “Please only one bag the next time!”. Vanuit het terminalgebouw liepen we zo naar buiten waar de A320 stond opgesteld. Het boarden verliep snel en efficiënt. Aan boord werden we vriendelijk verwelkomt door twee stewards.

Vlucht

Precies op tijd vertrokken we naar de landingsbaan en voordat we het wisten waren we onderweg naar Kutaisi. Ongeveer 30 minuten na vertrek kwamen de stewards langs met de verkoop van eten en drinken. Ik vond de prijzen zeer schappelijk. Voor een sandwich met kaas, een grote kop thee en een blikje tomatensap betaalde ik zes euro. Een flesje water of blikje fris kost twee euro.

Wizz Air, Georgie, Kutaisi, low cost airline
De prijzen aan boord zijn schappelijk. Zo betaal je voor een goede maaltijd met drinken vaak niet meer dan zeven euro.

De stoel zit redelijk comfortabel, maar de hoeveelheid beenruimte is zeer beperkt. Dit vind ik normaal gesproken niet erg voor een korte vlucht. De vlucht naar Kutaisi duurde echter 4 uur en dan zit je op een gegeven moment wel erg oncomfortabel. Achteraf had ik wel spijt dat ik geen bij de nooduitgang heb geselecteerd. Dit lijkt mij de tien euro extra wel waard.

Wizz Air, Georgie, Kutaisi, low cost airline
De hoeveelheid beenruimte is zeer beperkt.

Conclusie

Ik vond het een verassend aangename vlucht met een vriendelijke en betaalbare service. De stoelen zitten echter wel krap en dat merk je zeker op een langere vlucht als deze.

Overzicht

Publicatie Datum

14 March 2017

Voordelen

- Vriendelijke service
- Schappelijke prijzen voor eten en drinken

Nadelen

- Weinig beenruimte

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *