Review: ibis Jose Malhoa Lissabon

ibis Jose Malhoa Lissabon

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een recent lang weekendje weg koos ik voor Lissabon; een van mijn favoriete Europese steden. Ik boekte de vlucht echter pas drie dagen voor aankomst, en om de een of andere reden waren veel hotels al volgeboekt. Hilton heeft maar één Doubletree in de Portugese hoofdstad dat erg aan de prijs was, en ook IHG had geen aantrekkelijke tarieven. Het liefst verbleef ik op de Avenida de Liberdade waar vanuit bijna alle attracties op loopafstand liggen. Er was een ibis in een zijstraat maar ook deze was volgeboekt. In principe zou ik met de ibis Business Card en Accor Gold status een kamergarantie moeten hebben, maar zelfs een belletje van de klantenservice resulteerde niet in een boeking. Daarom besloot ik om een andere locatie te boeken; het ibis Jose Malhoa Lissabon iets noordelijker in de stad. Dit ligt dichtbij metrostation Praça de Espanha, maar in de omgeving van het hotel is weinig te doen. Ook de wandeling naar het metrostation is, zeker ’s avonds, niet erg prettig.

ibis Jose Malhoa

De speciale Aerobus vanaf het vliegveld stopt bijna recht voor het hotel. Eenmaal binnen was de lobby erg kleurrijk en modern. Ik werd vriendelijk verwelkomd en kreeg een kamer op de zesde verdieping. Ook de drinkvoucher werd proactief aangeboden.

De kamer zelf was prima als je je verwachtingen niet te hoog stelt. Het was basic maar functioneel en vooral erg schoon. Dat geldt ook voor de, voor een budgetketen, vrij ruime en moderne badkamer met goede inloopdouche.

De vloer was van laminaat, wat ik prettiger vind dan een muffig tapijt. Naast het comfortabele bed was er weinig anders in de kamer, afgezien van een bureau aan de muur, een stoel en kast. Een kluis ontbrak verrassend genoeg. Er was airco aanwezig, maar zelfs als deze de hele dag op maximaal stond bleef het vrij warm. Wifi was gratis en zonder wachtwoord of registratie te gebruiken. De snelheid was prima.

Het hotel biedt verder een ontbijtbuffet aan voor €6,90 per persoon, waarbij Business Card houders nog 10% korting krijgen. In een stad als Lissabon was ik zeker niet van plan om in een hotel te eten. ’s avonds gebruikte ik nog wel mijn voucher voor een drankje aan de bar, waar het ook vrij druk was. Voor degene die wel in het hotel willen eten, zijn er simpele gerechten te bestellen.

ibis Jose Malhoa Lissabon
Bar

Overzicht

Voordelen

- Basic hotel met schone en moderne kamers
- Vriendelijk personeel

Nadelen

- Locatie
- Geen prettige wandeling naar metro
- Airco werkte niet optimaal

STERREN

SERVICE

KAMER

VOORZIENINGEN

LOCATIE

VALUE

Algemene Waardering

Conclusie

Voor het tarief dat ik betaald heb, was de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend. Echter zou ik voor een verblijf in Lissabon toch aanraden om voor een centraler locatie te kiezen. Als je vroeger boekt zou dit geen probleem moeten zijn. Met de kamer en het hotel zelf, was weinig mis en ook het personeel was vriendelijk. Al met al simpel maar functioneel.

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *