Review: Etihad Business Class Lounge Abu Dhabi Terminal 3

review etihad business class lounge abu dhabi

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tot afgelopen oktober konden Etihad Guest Gold leden in Economy die via Abu Dhabi vlogen alleen terecht in de onafhankelijke Al Reem lounge van Terminal 1. Begin september kondigde de maatschappij grote veranderingen aan in het loyaltyprogramma, zowel positief als negatief. Een aangename verandering was loungetoegang voor Gold leden naar Etihad’s eigen Business Class lounge in Abu Dhabi per 1 oktober. De vestiging in Terminal 3 bij gate 35 bezocht ik voor vertrek naar Amsterdam.

Etihad Business Class Lounge Faciliteiten

De grote en moderne lounge is goed uitgerust. Zo zijn er naast verschillende buffetten en bars onder andere een familiekamer, business centre, werkhokjes (The Den), douches, Style & Shave en Six Senses spa tegen bijbetaling.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Rond half 8 ’s ochtends was het vrij druk in de lounge, met ongetwijfeld veel overstappende passagiers. Het duurde even voordat ik een vrij tafeltje zag. Helaas zonder uitzicht maar hier was er sowieso weinig van.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het was eenvoudig verbinden met de wifi in de lounge die een goede snelheid had gezien de drukte. Wat verder wel opviel was het geringe aantal toiletten voor het formaat van de lounge. Ook vond ik het jammer dat er geen aparte doucheruimten leken te zijn. Deze waren gecombineerd met de toiletten.

Food and Beverage

Er waren verschillende buffetten met een verschillende selectie; van de standaard ontbijtgerechten tot wraps, sandwiches en desserts. Alles zag er vers en appetijtelijk uit. Ook de kwaliteit was goed. Naast de koelkasten met blikjes non-alcoholische dranken en koffie-automaten waren er ook twee bemande bars. Hier kon je terecht voor een ruime selectie alcohol maar gezien het tijdstip ook zeker voor een goede espresso.

Deze diashow vereist JavaScript.

Toegang

Naast Business Class passagiers en Etihad Guest Gold leden in Economy kunnen non-status Economy Class passagiers ook toegang kopen. Ook is loungetoegang onderdeel van de Etihad Meet&Greet service.

Overzicht

Voordelen

Goede catering
Variëteit aan zitopties

Nadelen

Een rustige plek is het niet tijdens de piekuren
Geen aparte doucheruimten

SFEER

SERVICE

RUIMTE

VOORZIENINGEN

ETEN EN DRINKEN

Algemene Waardering

Conclusie

Een grote en moderne lounge die toch erg druk kan zijn. De catering is prima in orde met een ruime selectie en goede kwaliteit eten en drinken. De service is niet persoonlijk maar het personeel vriendelijk. Je kunt hier prima een aantal uur doorbrengen.

3.6

Reacties

  1. Rick Jansen zegt

    Hey Ralph!

    Ik ben zondagavond terug gevlogen…en toen ik op de wc was vroeg ik om de douche ruimten. De man die daar aan het werk was zei dat ik ook bij de spa mocht vragen voor een gratis douche, wanneer deze vol zou zijn dan kon ik bij de WC.

    Hij bleek niet vol en ik heb er heerlijk gedoucht in de spa, gratis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *