Review: Air France Lounge Charles de Gaulle 2G2 min leestijd

Air France lounge Charles de Gaulle 2G

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens een segment run van Amsterdam naar Lyon, Parijs en Marseille bracht ik op Charles de Gaulle een bezoek aan de Air France lounge in terminal 2G. Deze lounge is onlangs vernieuwd en biedt voor Schengen vluchten vooral een prima catering aanbod. Hoewel zowel mijn inkomende als uitgaande vlucht 2F gebruikte, kan je met de Orange airside shuttle in ongeveer 10 minuten naar 2G komen. Deze terminal is zelf niet heel bijzonder, aangezien het voornamelijk wordt gebruikt voor HOP! Vluchten. Het doet een beetje denken aan Eindhoven Airport; erg simpel. De lounge is aan het rechtereinde van de terminal.

Bij binnenkomst rond 12:15 was de lounge stampvol. Rond 13:00 verliet bijna iedereen de lounge. De eerstvolgende vlucht was pas om 16:00 waardoor wij de lounge bijna helemaal tot ons zelf hadden! Heb je een lange layover rond deze tijden voor een Schengen bestemming, dan is het zeker een aanrader om de oversteek naar 2G te maken. Plan wel voldoende tijd in voor de transfer naar de andere terminals, aangezien die shuttle erg omslachtig is en nogal een eind lopen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lounge features

De lounge bestaat uit één grote ruimte met een aantal verschillende zitgedeelten en stoeltypen. Zoals verwacht mag worden is de inrichting erg modern en functioneel. Er zijn comfortabele relaxstoelen maar ook genoeg werkplekken. Vrijwel overal zijn stopcontacten en USB-ports bereikbaar, wat erg fijn is. Het internet in de lounge had een prima snelheid, maar de inlogpagina werkte niet goed. Verder zijn er toiletten en een douche in de lounge.

Deze diashow vereist JavaScript.

Deze diashow vereist JavaScript.

In het midden van de lounge is het drankgedeelte, met een koelkast softdrinks en water, koffiemachines, sterke drank, wijnen en champagne. De selectie was niet erg uitgebreid maar zeker voldoende.

Deze diashow vereist JavaScript.

Achterin de lounge is het buffet. Dit is het grote pluspunt van de lounge, vergeleken met de andere Schengen-lounges in 2F. Er is een kleine selectie koude hapjes en salades. Daarnaast zijn er ook een paar warme hapjes uit de bakkerij zoals quiche en croque monsieur. De desserts in het bijzonder waren erg lekker. De kwaliteit van het eten was goed en alles zag er appetijtelijk uit. Je kunt er prima een maaltijd uit maken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het viel op dat het personeel zeer hard werkte om alles snel aan te vullen, de lounge schoon te houden en servies af te ruimen.

Overzicht

Voordelen

- Buiten piekuren erg rustig
- Goede kwaliteit hapjes
- Genoeg stopcontacten
- Werkplekken en verschillende zitgedeeltes

Nadelen

- Niet erg uitgebreide drankselectie
- Tijdens piekuren is er al snel geen stoel meer te vinden

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten/drinken

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima lounge voor Schengen vluchten. Er zijn geen bijzondere features en de lounge is ook niet erg groot, maar als je er buiten de piekuren bent is het de beste optie voor Schengenvluchten. Alles basiselementen zijn goed. De drank- en eetselectie is niet bijster groot maar je kunt er prima lunchen. De lounge biedt ook goede faciliteiten om te werken met genoeg stopcontacten en werkplekken.

2 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *