Qatar Airways introduceert nieuwe LITE tarieven1 min leestijd

Qatar Airways Aircraft taxied op de luchthaven (Bron: Qatar Airways)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft onlangs de tariefstructuur uitgebreid met een nieuwe fare: LITE. Dit maakte de maatschappij deze week bekend op hun website. Vanaf 1 oktober kun je het LITE tarief boeken.

Qatar Airways introduceert LITE tarieven

Tot nu toe biedt Qatar Airways drie soorten tarieven aan. Bij economy kun je kiezen uit Classic, Convenience en Comfort en bij business class is dit Classic, Comfort en Elite. Qatar Airways heeft nu dus nog een extra fare toegevoegd. Op deze LITE tarieven spaar je o.a. minder miles en daarnaast zijn de regels voor ruimbagage strenger. Ook bieden de LITE tarieven geen mogelijkheid tot terugbetaling of wijzigen aan. Ook kun je niet upgraden van economy naar business class, zelfs niet met extra bijbetaling of het inzetten van miles. Op de LITE tarieven in economy verdien je 25% van de gevlogen miles.

Qatar Airways, Tarieven

Voor het business class LITE tarief mag je evenveel bagage meenemen als bij de andere business class tarieven. Voor loungetoegang en zelfs voor het reserveren van je stoel in het vliegtuig dien je bij te betalen. Voor een terugbetaling of een wijziging dien je te betalen. Je kunt niet upgraden naar first class met dit tarief, zelfs niet met een bijbetaling of miles. Op LITE tarieven in business class verdien je 75% van de gevlogen miles.

Qatar Airways tarieven

Voor first class blijft er alleen het elite tarief en verandert er dus niks. Het is goed dat passagiers bij Qatar Airways meer opties hebben. Je zult voor jezelf moeten afwegen hoe waardevol loungetoegang bijvoorbeeld is. In 2016 introduceerde Qatar Airways al het R-tarief. Houd er tenslotte rekening mee dat je op deze LITE tarieven in andere frequent flyer programma’s meestal geen miles spaart. Alhoewel komt dit hoogstwaarschijnlijk nog in de toekomst.

Qatar Airways QSuite A350-1000
Qatar Airways introduceert nieuwe LITE tarieven.

Beeldmateriaal: Qatar Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *