Met Qantas op Perth-Sydney en retour

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen november vloog ik met Qantas tussen Perth en Sydney, was voor mij de eerste keer dat ik met de Australische maatchappij. Ik koos voor Qantas omdat de prijzen ongeveer gelijk waren met andere maatschappijen op dezelfde route maar ze ook ze lid zijn van OneWorld en ik bij AirBerlin OneWorld elite status heb – wat de reis toch een stukje aangenamer maakt.

Perth – Sydney

Inchecken voor de vlucht dien je zelf te doen bij een self-service kiosk. Ook het bagage labelen doe je zelf, met het label dat uit de kiosk komt. Daarbij moet je wel op letten dat je jezelf niet in de hand snijd, want volgens de medewerker was ik een van de vele die dit overkwam. Na het inchecken ging ik naar de Qantas Club Lounge, waar ik middels mijn door mijn AirBerlin TopBonus elite status toegang tot kreeg. De lounge was groot maar relatief rustig. Je had uitzicht op de start en landingsbaan van Perth. In de lounge was een buffet aanwezig waar je onder andere tosti’s kon maken. Daarnaast was er salade, soep en fruit aanwezig.

Qantas Club Lounge Perth
Qantas Club Lounge Perth

Het menu bestond die dag uit Zucchini soep, tosti’s, salade en als toetje een witte chocolade brownie. Het buffet werd steeds aangevuld door het aanwezige personeel.

Qantas Club Lounge Perth
Qantas Club Lounge Perth

Het drinken kon je bestellen bij de bar, die in het midden van de lounge staat, voor gemakkelijke en snelle toegang. Alle alcoholische dranken waren gratis. Water en fruitsappen kon je zelf pakken, deze stonden aan de zijkant van de bar.

Qantas Club Lounge Perth
Qantas Club Lounge Perth

De vlucht tussen Perth en Sydney werd uitgevoerd door een A330-200 en had in Economy een 2-4-2 opstelling. De A330 was van een nieuw interieur voorzien. Helaas was er op deze vlucht geen deken of kussen verkrijgbaar. Ook werkte het entertainment systeem niet vanwege een storing. De crew probeerde dit zo goed mogelijk op te lossen door veel tijdschriften uit te delen in het vliegtuig.

Stoelen A330-200
Stoelen A330-200

Ik had gekozen voor een plek aan het raam. De beenruimte was op deze vlucht meer dan voldoende. Het entertainment systeem werkt door middel van iPads die je aan de stoel voor je kunt bevestigen, maar deze werden helaas niet uitgedeeld vanwege de storing in het systeem. De stoel ging redelijk ver naar achter, wat er in resulteerde dat ik prima kon zitten gedurende deze vlucht.

Stoelen A330-200
Stoelen A330-200

Het eten en drinken tijdens de vlucht is gratis. Je kon kiezen tussen vlees en vis, waarbij ik koos voor vlees. Tijdens het eten kreeg je naast het flesje water ook ander drinken als je dit wilde. Het eten smaakte prima al hing er na het uitdelen van het eten wel een vislucht in de cabine gedurende een uur, iets waar ik niet van hou. Tevens kreeg je een zakje TicTac, wat lekker was na het eten.

Eten
Eten

Al met al had ik een prettige vlucht.

Sydney – Perth

Ik ging ook met Qantas weer terug van Sydney naar Perth. Op de luchthaven van Sydney is veel branding te vinden van Qantas, zo ook deze ‘vliegtuigromp’ die over de lopende band was geplaatst.

Qantas Branding
Qantas Branding

Voor de vlucht, ging ik naar de Qantas Club Lounge in Sydney. Omdat het vrijdag was, was het druk in de lounge. Het menu van het buffet was precies hetzelfde als in Perth. Ook waren hier de alcoholische dranken weer gratis. De lounge is ruim opgezet en heeft genoeg ruimte voor passagiers op een drukke dag zoals deze.

Qantas Club Lounge Sydney
Qantas Club Lounge Sydney

De terugvlucht werd ook uitgevoerd met een A330-200, maar de stoelen waren van een andere generatie. Deze stoelen waren erg krap en er zat een extra rij in vergeleken met de vlucht naar Sydney. Hierdoor was de beenruimte veel minder als de heenweg en was deze vlucht een stuk minder comfortabel. In de stoelen zat het entertainmentsysteem verwerkt, wat er voor zorgde dat er onder de stoel nog een kast zat waardoor de ruimte aardig krap was.

Stoelen A330-200
Stoelen A330-200

Concluderend is Qantas een goede maatschappij als je het goede toestel hebt. De vlucht heen was een stuk comfortabeler dan terug. De lounges zijn van goede kwaliteit en ik zou de volgende keer weer voor Qantas kiezen.

Overzicht

Voordelen

De heenvlucht was comfortabel. De lounges in zowel Perth als Sydney zijn goed zijn voldoende ruim. De crew is vriendelijk en behulpzaam.

Nadelen

Naar Sydney werkte de IFE niet. De cabine rook een lange tijd naar vis na het uitdelen van de maaltijden. Terug van Sydney naar Perth was de beenruimte erg krap.
Inchecken moet je zelf doen (met kans op verwonding door de bagagelabels!).

Stoel

Eten

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Qantas is prima om mee te vliegen als je het goede toestel hebt tijdens je vlucht. De crew deed er alles aan om de vlucht comfortabel te maken toen het entertainmentsysteem niet werkte.

3.9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *