IHG – Set Your Sights

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De huidige promo van IHG, Into The Nights, is nog niet eens afgelopen en de volgende wordt al weer aangekondigd: voor het voorjaar van 2015 heeft IHG de Set Your Sights promo.

De opzet is als volgt: door een aantal ‘challenges’ uit te voeren word je beloond met IHG Rewards Club points of airline miles. Het is hierdoor mogelijk om in relatief korte tijd veel punten te verdienen. Ieder die meedoet, moet zich eerst voor deze promo registreren en krijgt dan een persoonlijk aanbod waarbij minimaal 50.000 punten verdiend kunnen worden!

Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor de bonuspunten heb je een IHG Rewards Club account nodig (meer info: klik hier) en je moet je registreren voor de Big Win-actie met je IHG Rewards Club nummer en bijbehorende pincode. Dit kan via deze link: http://setyoursights.ihg.com

Zodra je ingelogd bent, verschijnt de pagina met je persoonlijke ‘challenge’. Op basis van de historie krijgt ieder Rewards Club-lid een persoonlijke challenge waarbij het aantal te verdienen punten ook flink hoger kan uitpakken dan de ondergrens van 50.000! De actie loopt tot en met 30 april 2015.

Ben je (relatief) nieuw bij IHG Rewards Club? Dan krijg je mogelijk onderstaand of soortgelijk aanbod:

50.500 Rewards Club Points bij nieuw lid
50.500 Rewards Club Points bij nieuw lid

De taken kunnen gecombineerd worden en het is daarom goed om even na te gaan hoe je op de goedkoopste manier je doel kunt halen. In dit voorbeeld: Als je één keer een nacht tijdens een weekend (vrijdag + zaterdag of zaterdag + zondag) in een Holiday Inn verblijft en een andere keer twee nachten in een Holiday Inn Express dan heb je de 50.500 punten te pakken. Dan moet je wel boeken via IHG website of via de IHG app (die je sowieso ook moet downloaden als ‘challenge’). Deze punten zijn dus niet moeilijk om te behalen!

Persoonlijk aanbod

Op basis van je historie bij IHG (het aantal overnachtingen) wordt een persoonlijk aanbod gedaan. Nu bleek bij de vorige promo (Into The Nights) dat hoe meer overnachtingen er zijn geweest hoe lastiger de ‘challenge’ en dat lijkt nu ook het geval.

Mijn aanbieding is als volgt (met een historie van zo’n 30 ‘qualifying nights’ en Platinum Ambassador status):

Mijn Set Your Sights aanbod: 64.300 Reward Club Points...
Mijn Set-Your-Sights aanbod: 64.300 Reward Club Points…

Voor zo’n 14.000 punten extra ten opzichte van een nieuw lid moet ik 7 nachten verblijven, waarvan twee weekenden, in twee landen buiten Nederland verblijven en voor minimaal $40 spenderen in hotel bar/restaurant. Een stuk minder aantrekkelijk dan bij een nieuw lid dus…

Het is daarom goed om ook even kritisch naar je aanbod te kijken. Misschien is het in jouw situatie helemaal niet lonend om met deze actie mee te doen. Voor $70 is het namelijk ook mogelijk om 10.000 punten te kopen (zie artikel) en voor $ 450 koop je dus die 64.300 punten. Maar als je die nachten toch in een IHG hotel slaapt…

Tot slot nog een voorbeeld van een familielid (met een historie van alleen een paar award nights, maar wel met Platinum Ambassador):

Een beter aanbod: 134.000 Rewards Club Points!
Een beter aanbod: 134.000 Rewards Club Points!

Wat kun je met de Rewards Club punten?

Deze punten kunnen onder andere weer gebruikt worden om award-nachten te betalen. En als je je bedenkt dat er tijdnes de Points Breaks aanbiedingen soms al vanaf 5.000 punten een kamer geboekt kan worden, staat dat bij 50.000 punten gelijk aan 10 gratis hotelovernachtingen! Maar uiteraard is het niet altijd feest en zijn er vaak meer punten nodig voor een gratis overnachting.

Wat is jouw aanbod bij IHG? Deel het op ons forum!

Reacties

 1. Dishere zegt

  Ik ben nog geen IHG lid en zou dan in jan 305 usd moeten uitgeven (ik ga naar Montevideo en Buenos Aires) om de 50.500 punten binnen te halen. Maar ik heb ook een silver status bij Accor, misschien loont het meer om voor de gouden status te gaan. Nog even over nadenken…

  • Theo Sikking Theo zegt

   Als je de mogelijkheid hebt, zou je ook een paar goedkope nachten kunnen boeken voor vertrek en dan de bonuspunten gebruiken in Zuid-Amerika. Ik zag zo even snel dat in Buenos Aires al Holiday Inn geboekt kan worden voor maar 10.000 punten!

   • SVDH zegt

    10.000 – da’s niet veel! Als de kamerprijzen (ver) boven de USD 70 liggen dan zijn punten duidelijk de betere optie.

  • Theo Sikking Theo zegt

   NB: Het kan wel enige tijd duren voordat de punten in je account staan, dus als het korte termijn is, zou dit misschien niet handig zijn…

 2. SVDH zegt

  dit soort bonussen werkt vooral als je toch al bij de betreffende keten verblijft, het kost je dan weinig extra om de bonus binnen te halen.

  Accor heeft in Zuid-Amerika een redelijke footprint, vermoedelijk heb je keus uit meer hotels bij Accor dan IHG.

  • Dishere zegt

   Ja dat is waar er zijn meer Accor dan IHG opties in Zuid Amerika. In maart ga ik naar Bolivia en Peru, daar is ook slechts 1 IHG hotel.

   Eind 2015 heb ik plannen om richting Azie te gaan, even kijken wat daar de betere opties zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *