Best Western Phoenix, Londen

Best Western Phoenix Londen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor mijn citytrip naar Londen was een goedkope vlucht snel geregeld bij Garuda (klik). Helaas was het niet zo makkelijk om een kwalitatief goed en goedkoop hotel te vinden in de Britse hoofdstad. Prijzen voor een ketenhotel lagen al snel dichtbij de €200 per nacht – veel meer dan dat ik uit wilde geven voor dit weekend, maar goedkopere hotels hadden dan weer (erg) slechte beoordelingen. Uiteindelijjk kwam ik via Trivago uit bij het Best Western Inn Phoenix in de wijk Bayswater. Ik had al eerder in deze wijk verbleven en qua locatie valt er moeilijk aan te tippen. Genoeg restaurantjes in de buurt, net boven Hyde Park met Kensington Palace en winkelcentrum Whiteley’s en het metrostation op nog geen 3 minuten lopen. Voor €120 per nacht had ik via Amoma.com 2 nachten in een éénpersoonskamer geboekt. Een goede deal voor Londense begrippen!

BWPH5k
Hier geen sleutel op zakformaat!

Na aankomst op Londen Gatwick nam ik eerst de Southern train naar Victoria Station en vandaar de metro naar Bayswater. Vanaf hier was het de hoek om lopen en ik was al bij het hotel. De lobby is klein maar onlangs gerenoveerd. Bij de receptie lag mijn sleutel al klaar (ik email altijd even van te voren met een room preference, en mijn Best Western Rewards nummer) en ik hoefde niet eens een creditcardnummer achter te laten. Ik vroeg nog naar een upgrade (als Diamond elite) maar helaas hadden ze voor die avond niks beschikbaar, ik kon het de volgende dag proberen. Voor de rest was er geen enkele erkenning als elite. Wel werd mij ook verteld dat ik ’s ochtends gebruik kon maken van het continentale ontbijt. Ik had geen rate met ontbijt geboekt dus waarschijnlijk bieden ze deze service standaard aan al hun gasten.

BWP1
Smalle gang!

Met de benauwde lift ging ik naar mijn kamer op de 4e verdieping. Het viel wel op dat de gangpaden heel erg nauw waren. De kamer was, zoals ik wel verwacht had, klein maar voor een weekend was het zeker voldoende. De kamer zag er verzorgd uit en naast het bed was er een kast, klein bureau met koffieapparaat e.d. en een stoel. Verder was er een leeg koelkastje, altijd handig. De badkamer met douche en toilet was ook schoon en meer heb je eigenlijk niet nodig. Wifi was zonder wachtwoord beschikbaar en gratis voor iedereen, de snelheid was goed. Enige minpunten waren dat het erg warm en benauwd was in de kamer. Daarom was de mega ventilator geen overbodige luxe! Verder was het bed voor mijn 1,95m te kort.

Best Western Phoenix Londen
Kleine kamer, zoals verwacht
Best Western Phoenix Londen
Functioneel, maar voor mij een te kort bed

De volgende ochtend besloot ik even te gaan kijken hoe het ontbijt was. De ruimte was wat klein maar voor een gratis aanbod was er een aardige selectie. Croissants, broodjes, beleg, yoghurt, ontbijtgranen e.d. . De kwaliteit was niets speciaals maar het was mooi meegenomen de ochtend met een simpel broodje en kop koffie te beginnen, gezien de prijzen buiten de deur. Ik besloot niet de moeite te nemen om bij de receptie nog te informeren naar een upgrade, ik was toch zo weinig in de kamer. Op mijn laatste ochtend kon ik ook mijn boardingpass nog printen op een computer in de lobby. Uitchecken was een kwestie van de sleutel afleveren en klaar.

Oordeel

Al met al is mijn verblijf prima bevallen. Ik wist dat mij een kleine kamer stond te wachten en vrijwel geen voordelen als BW Elite. Gezien het feit dat ik toch de hele dag de stad in was, was dat geen enkel probleem. Voor deze trip zocht ik naar een betaalbaar, comfortabel en schoon hotel en het Best Western Phoenix faciliteerde dat prima. Het feit dat wifi gratis en snel was en er een gratis ontbijt was inbegrepen maakt de prijs-kwaliteitverhouding nog beter; als je met de juiste verwachtingen je verblijf boekt. De omgeving van het hotel biedt ook genoeg faciliteiten (Starbucks vrijwel naast de deur en supermarktjes om de hoek) en met de Underground ben je snel in de verschillende toeristische delen van de stad. Voor een vergelijkbare citytrip in m’n eentje zou ik niet twijfelen om terug te keren.

Overzicht

Voordelen

Goed internet, gratis ontbijt, leuke locatie

Nadelen

Krappe en benauwde kamers, te kort bed

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Simpel maar schoon - meer had ik voor deze trip niet nodig. Gratis ontbijt en snel internet geven dit hotel een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding voor Londen!

3

Reacties

  1. RobertFB zegt

    Wow, in Londen ben ik wel kleine kamers gewend, maar dit slaat alles! Het loont trouwens vrijwel altijd om een andere kamer te vragen als je niet tevreden bent. Vooral als je alleen reist willen hotel je nogal eens een slechte kamer geven – neem daar geen genoegen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *