American Airlines investeert in vliegervaring

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines, onderdeel van OneWorld, gaat 2 miljard dollar investeren in het verbeteren van de vliegervaring. Dit zal onder anderen worden geïnvesteerd in Wi-Fi, full-flat stoelen in business class en in het aanschaffen van meer vliegtuigen.

Vloot en nieuw interieur

Het afgelopen jaar heeft de maatschappij bijna 100 vliegtuigen afgeleverd gekregen. In 2015 komen daar 112 vliegtuigen bij en in 2016 zullen dit er 84 zijn. Het gaat om vliegtuigen van de types A350-900, B787, B777-300ER, B737 MAX en de A320 familie. Daarnaast heeft American Airlines dit jaar haar A321T gelanceerd, met ‘echte’ business en first class tussen de westkust en New York.

American Airlines is op dit moment bezig om haar B777-200 vloot te voorzien van een nieuw interieur. Deze vliegtuigen zullen worden voorzien van de nieuwe business class en een walk-up bar. Tevens zal de Main Cabin Extra (economy comfort) worden toegevoegd en zullen alle passagiers toegang krijgen tot een eigen entertainment systeem. Het ombouwen van het interieur zal voltooid zijn aan het eind van 2016.

De B757 krijgt ook de nieuwe business class met lie-flat stoelen. Passagiers in economy krijgen de mogelijkheid tot stopcontacten en in-flight connectivity. De A319 zal nieuwe stoelen krijgen in zowel first class als economy class. Tevens krijgen deze vliegtuigen 24 Main Cabin Extra stoelen en stopcontacten verdeeld over de gehele cabine. Deze nieuwe A319’s zullen aan het eind van 2016 allemaal zijn omgebouwd. Van de B767-300 zijn er op dit moment 11 voorzien van een nieuw interieur. Deze krijgen de beschikking over de nieuwe business class en over in-flight connectivity. De overige 14 vliegtuigen zullen in 2015 zijn voorzien van het nieuwe interieur.

AA Nieuwe Business Class
AA Nieuwe Business Class

Vliegveld ervaring en premium service

De Admirals Club lounges zullen worden verbeterd met o.a. meer food en beverage opties. Alle toiletten en douches zullen worden refurbished. Er komen ook gezondere producten om te eten voor het ontbijt. Daarnaast zal er soep worden geserveerd en zijn er meer verschillende toetjes verkrijgbaar in elke lounge.

De vliegveld ervaring zal worden verbeterd door barrieres tussen de passagier en de medewerker weg te halen. De rijen zullen worden verkort en er komt een mogelijkheid om alle mobiele apparaten op te laden tijdens het wachten. Ook worden er 400 extra check-in kiosken geplaatst over het gehele netwerk van American Airlines. Op Hub vliegvelden van American Airlines komen er in totaal 500 werktafels verdeeld over 12 stopcontacten en zitplaatsen voor 8 passagiers bij de gates.

In alle premium cabines krijgen de passagiers de beschikking over een Bose QC25 headset op vluchten naar Zuid-Amerika, Europa, Azië en transcontinentale bestemmingen. Daarnaast zullen alle 777, 330, 767, 757 en 787 vliegtuigen worden voorzien van Wi-Fi. In samenwerking met Cadillac worden de meest loyale passagiers met een korte overstaptijd naar de volgende vlucht gereden. Deze service zal beschikbaar zijn op LAX, DFW, LGA en JFK. Voor passagiers in first class is er de Flagship Check-in op ORD, LAX, MIA en JFK. Dit houdt in dat er een privé check-in balie is waar alles zal worden geregeld voor je vlucht.

Admiral Club Lounge
Admirals Club Lounge

Je kunt meer lezen over deze verbeteringen via deze link.

Wat vind jij van deze verbeteringen die American Airlines de komende tijd gaat implementeren?

Reacties

  1. wimt zegt

    Komende zaterdag gaan we dit proberen. In het verleden viel AA me niet mee. Helaas was de directe Qatar vlucht vol, dus het laatste segment gaat met AA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *