DoubleTree Jakarta-Diponegoro8 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals ik hier op Ikvliegveel weleens geschreven heb, ben ik geen grote fan van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Echter, door een grote hoeveelheid ticketdeals die goed mileage run-materiaal zijn, eindig ik toch telkens weer in deze drukke miljoenenstad. De vorige keer was ik verbleven in het Novotel Bogor, een stukje buiten Jakarta (een review daarvan lees je hier – klik) en ondanks dat ik uitermate tevreden was over dit hotel, wilde ik toch weer iets nieuws proberen. Mijn oog viel op de sale die Hilton had en voor een mooi prijsje kon ik een kamer boeken in het nieuwe DoubleTree Jakarta Diponegoro-hotel.

Meteen na het boeken kreeg ik een e-mail van de receptie dat ik als Hilton Hhonors gold-member een upgrade kreeg en werd mij aangeboden om me te komen ophalen op het vliegveld. Voor ik het wist, was het al zo ver en zat ik inderdaad in een grote auto van het Doubletree richting het hotel, dat door het rustige verkeer maar een minuut of 40 rijden vanaf de luchthaven was.

Doubletree Jakarta
De buitenkant van het hotel

Toen de auto aankwam bij het hotel, werd er eerst een flinke veiligheidscontrole verricht: de onderkant van de auto en de kofferbak werden doorgelicht en vervolgens mochten we het terrein van het hotel oprijden, waar ik eerst door een detectiepoortje (en mijn tas door een x-ray) moest voor ik naar binnen kon. Ik kwam binnen in een lege lobby, die erg ruim en modern aandeed.

Receptie Doubletree Jakarta
De receptie, met speciale wachtrij voor Hhonors-leden

Bij de receptie werd ik vriendelijk welkom geheten en binnen enkele minuten was het incheckproces gereed. Ik kreeg pro-actief een late check-out aangeboden en mij werd een heerlijk signature Doubletree-koekje overhandigd. Met het koekje en mijn kamersleutel ging ik naar mijn kamer op de 16e verdieping. In de lift was te zien dat de bovenste 5 verdiepingen alleen voor Hilton Hhonors-leden zijn, erg leuk om dat te doen!

Doubletree Jakarta-Diponegoro Executive Room

Bij binnenkomst in mijn kamer werd ik meteen positief verrast over de inrichting van de kamer: ondanks dat hij niet erg groot was, was hij erg strak, stijlvol en modern ingericht.

Doubletree Jakarta executive room
De Executive Room

De kamer bestond uit een kingsize bed met daarnaast een bankje, een bureau, een erg grote televisie en een heleboel kastruimte.

Doubletree Jakarta executive room
De kamer vanaf de andere kant gezien

Bij de ingang zat ook een badkamer, met heerlijke badproducten van Crabtree & Evelyn en een douche met geweldige waterdruk. De handdoeken in de badkamer waren extreem zacht. Door dat alles was het meer dan genieten om na mijn lange vlucht even heerlijk te douchen.

Doubletree Jakarta executive room
Badkamer

Op het tafeltje bij het bed lagen als welkomstamenity een fruitschaal en een schaal met verschillende soorten chocola klaar. Verder lagen er op het bureau twee brieven met daarin de benefits voor een Hilton Hhonors Gold member en de voordelen van een executive room uitgelegd.

Doubletree Jakarta executive room
Wekomstgeschenk 1
Doubletree Jakarta executive room
Wekomstgeschenk 2

Erg moe van mijn lange vluchten, dook ik meteen na het douchen in bed (na het digitale niet storen-lampje geactiveerd te hebben). Het bed was ontzettend comfortabel: misschien wel een van de fijnste bedden waar ik ooit in heb geslapen (al kan dat natuurlijk ook te maken hebben gehad met de vermoeidheid…)

Doubletree Jakarta executive room
Turndown-service

Na een heerlijke nacht slapen kon ik op de gang een krantje pakken die netjes aan de deurklink was gehangen en kon ik onder het genot van een kopje koffie (helaas oploskoffie en geen verse koffie…) rustig wakker worden.

Doubletree Jakarta executive room
Engelstalige krant op de kamer

Vervolgens deed ik de gordijnen open en zag ik dat ik vanuit mijn kamer op de 16e verdieping een mooi uitzicht had over de skyline van Jakarta in de verte.

Doubletree Jakarta executive room
Uitzicht vanuit mijn bed

Faciliteiten van het Doubletree Jakarta-Diponegoro

Natuurlijk had het Doubletree Jakarta nog veel meer te bieden dan alleen erg comfortabele hotelkamers. Na mijn goede nachtrust besloot ik in het hotel op onderzoek uit te gaan. In de lobby, die op de avond van mijn aankomst totaal verlaten was, zit een bar die overdag ook dienstdoet als patisserie. Waar overdag heerlijke gebakjes staan uitgestald, staan ’s avonds verschillende soorten drank waar cocktails mee gemaakt worden.

Doubletree Jakarta
Zitgedeeltes in de lobby
Doubletree Jakarta
Klein terrasje bij de lobby

Terwijl ik overal aan het rondkijken was, viel me op hoe ontzettend vriendelijk al het personeel was. Telkens werd gevraagd of ze ergens mee konden helpen en of ze misschien een foto van mij konden maken. Op een gegeven moment kwam er een man in pak naar me toe, die later de General Manager bleek te zijn. Hij vroeg me wat ik van het hotel vond en vroeg naar mijn ervaringen in andere Doubletree- en Hiltonhotels. Hij stelde voor mij een korte rondleiding te geven en hij ging eerst met mij naar het zalencomplex, dat op dat moment gebruikt werd voor een bruiloft. (‘De bruiloft van vandaag is een beetje klein, met hooguit 800 gasten’, aldus de manager). Ik voelde me een beetje bezwaard om uitgebreid rond te kijken tussen de bruiloft door, maar de ruimtes zagen er allemaal erg indrukwekkend uit.

Doubletree Jakarta
Weddingcrashen met de manager van het Doubletree

Na het zalencomplex nam ik een kijkje in het restaurant, waar ik gelijk ging zitten voor een ontbijtje. Het ontbijtbuffet was erg uitgebreid en had heerlijk verse Westerse en Indonesische gerechten. Voor de lunch en het diner zijn er naast een buffet ook a-la-carte gerechten beschikbaar.

Doubletree Jakarta
Restaurant vanuit de lobby gezien
Doubletree Jakarta
Een deel van het ontbijtbuffet
Doubletree Jakarta
Nog een deel van het ontbijtbuffet – heerlijke, verse, Indonesische gerechten!

Vanaf het restaurant kon je naar buiten lopen, waar een fitnesscentrum en een kidsclub zat. Het meest opvallende element was het enorm grote zwembad dat daar was. Vaak hebben stadshotels relatief kleine, saaie zwembaden (zoals mijn ervaring was in het Pullman Bangkok Hotel G, waarvan je hier een review leest), maar het zwembad van het DoubleTree Jakarta was spectaculair: erg groot en speels vormgegeven.

Doubletree Jakarta
Een mooi, groot zwembad

Rondom het zwembad waren meer dan genoeg ligbedden te vinden en in het midden van het zwembad was een bar.

Doubletree Jakarta
Poolbar op een eilandje in het zwembad
Doubletree Jakarta
Rondom het hele zwembad staan ligbedden

Verder bevond zich op de 17e verdieping van het hotel een kleine, maar modern ingerichte Executive Lounge.

Doubletree Jakarta
Executive lounge

ln de Executive lounge is overdag een selectie aan frisdranken te krijgen en tussen 6 en 8 uur ’s avonds zijn er ook hapjes en alcoholische drankjes verkrijgbaar.

Doubletree Jakarta
Er waren 3 van dit soort kleine buffetten met hapjes in de lounge

De selectie aan hapjes was goed, met een flink aantal warme en koude opties. De hoeveelheid dranken was naar mijn idee een beetje mager, met een paar biertjes en 3 soorten sterke drank.

Doubletree Jakarta
Drank in de lounge

Locatie

Tot nu toe niets dan positiefs over het prachtige DoubleTree Jakarta en het geweldige personeel. Er is echter wel een minpuntje: de locatie. Het hotel ligt werkelijk nergens in de buurt en het is daarom telkens een flinke taxirit naar bezienswaardigheden of een shoppingcenter. Een pluspunt is dat het hotel telkens mijn taxi op de heenweg betaalde – erg attent van ze! Met het verschrikkelijke verkeer in Jakarta kan het tot ongeveer een uur duren om het oude Batavia te bereiken, maar ik heb het ook een keer binnen een halfuur gereden. Een voordeel is dat de taxi’s in Jakarta erg goedkoop zijn – het enige nadeel is dus de (lange) reistijd naar verschillende plekken. Om het een en ander te relativeren: naar de grote shoppingcentra bij het Plaza Indonesia is het zonder verkeer maar 10 minuten rijden, dus dat valt allemaal best mee. Maar op loopafstand van het hotel is er weinig  interessants te vinden.

Conclusie

Dit was de eerste keer dat ik in een DoubleTree hotel verbleef en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Mijn kamer was mooi en erg comfortabel (al was het wat aan de kleine kant) en het hele hotel was fantastisch verzorgd met ontzettend attent personeel. Bij thuiskomst vulde ik een enquête in en ik was overal erg positief over – behalve over de airconditioning: daar gaf ik een 6 (omdat hij niet heel erg koelde). Binnen een halfuur na het indienen van de enquête kreeg ik een e-mail van de Director of Operations van het Doubletree Jakarta om zijn excuses aan te bieden voor het ‘ongemak van de airconditioning’ – ontzettend klantvriendelijk! Zoals ik al zei, is een nadeel aan het DoubleTree Jakarta-Diponegoro de locatie, die in mijn ogen niet optimaal is, maar verder kan ik alle aspecten van dit hotel van harte aanbevelen!

Meer van onze artikelen over hotels, ingedeeld per hotelketen, zijn hier (klik) te vinden.

Doubletree Jakarta
Het Doubletree Jakarta-Diponegoro

Reacties

  1. Musliston zegt

    Leuk om te lezen, van de zomer slaap ik ook een paar nachtjes in een exec room. Ben benieuwd! Had het in eerste instantie geboekt omdat ik dacht dat de locatie juist ok was…nou ja, het zij zo 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *