Qantas al vanaf januari weer met Airbus A380 in de lucht2 min leestijd

Meevliegen met Qantas

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qantas, de grootste maatschappij van Australië, gaat al vanaf 10 januari a.s. weer vliegen met de Airbus A380. Dat heeft de maatschappij onlangs besloten volgens The Sydney Morning Herald.

Qantas weer met A380 in de lucht

Tot de uitbraak van de pandemie vloog Qantas met de Airbus A380 naar verschillende grote steden wereldwijd. De toestellen werden door de gebrekkige vraag naar vliegtickets tijdelijk aan de kant gezet. Nu de vraag naar vliegtickets weer aan het toenemen is zetten verschillende luchtvaartmaatschappijen weer de Airbus A380 in. Eerder maakte Qatar Airways al bekend weer met dit toestel te gaan vliegen. Ook British Airways maakte in oktober al bekend weer met de A380 de gaan vliegen. En ook Singapore Airlines volgt op dit moment deze trend.

a380, qatar airways, doha
Qatar Airways heeft inmiddels ook besloten om de Airbus A380 weer in te zetten. (foto: eigen werk)

Vanaf 10 januari a.s. zal Qantas dus ook weer vliegen met dit type toestel. De inzet heeft echter niets te maken met de terugkerende vraag naar vliegtickets. Er zijn namelijk op dit moment door de strenge quarantaineregels minder piloten beschikbaar voor de Boeing 787 Dreamliner. Het is de bedoeling dat Qantas de A380 eerst inzet op de route tussen Sydney en Los Angeles. Maar doordat Australië voor buitenladers nog op slot zit wordt de frequentie op deze route met de inzet van de jumbojet in eerste instantie gehalveerd.

Qantas Airbus A380
Qantas vliegt vanaf 10 januari a.s. weer met de Airbus A380. (foto: Pascal Renet)

Niet naar Amsterdam

Qantas vliegt niet op Amsterdam, maar werkt wel met een aantal luchtvaartmaatschappijen samen die wel op Amsterdam vliegen. Zo kun je dus in de toekomst wellicht wel weer in een A380 van Qantas komen te zitten als je vanuit Amsterdam vliegt met een overstap op bijvoorbeeld Dubai, Londen of Singapore. Qantas werkt namelijk samen met o.a. Emirates, British Airways en Singapore Airlines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *