Prijsvechter Norwegian toch weer naar de VS2 min leestijd

Norwegian Reward

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen periode was al niet al te best voor Norwegian. Zo besloot de maatschappij diverse routes stop te zetten omdat ze simpelweg niet winstgevend waren. De huidige crisis maakt dat natuurlijk nog lastiger voor de airline uit Noorwegen. Toch gaat Norwegian weer proberen om een verbinding met de VS op te zetten. Dit keer vanuit Parijs. Ook voor reizigers uit Nederland en België kan dit interessant zijn.

Norwegian Air Shuttle

Norwegian is actief in verschillende landen, maar is vooral bekend in Scandinavië. Met name in Noorwegen en Zweden heeft de low cost carrier marktaandeel. De maatschappij vliegt ook al langere tijd op Amsterdam Airport Schiphol.

Al voor de Coronacrisis had Norwegian een eigen crisis op de lossen. Het bedrijf was niet winstgevende genoeg en de bezettingsgraad op bijvoorbeeld long haul vluchten was ondermaats. Daarom besloot de airline diverse routes stop te zetten. Bijvoorbeeld vanuit Ierland naar de VS, maar ook vanuit Kopenhagen en Stockholm.

Positieve kwartaalresultaten bij Norwegian
Boeing 787-9 van Norwegian (Bron: Norwegian)

Parijs Charles de Gaulle

Uit een recente schemawijziging blijkt dat Norwegian het toch weer gaat proberen met long haul. Begin deze maand gingen de reserveringen open voor vluchten vanuit Parijs naar Los Angeles en New York JFK. De vluchten staan gepland vanaf 28 maart 2021. En je kunt nu boeken voor vluchten tot 30 juni 2021. Vluchten vanaf 1 juli 2021 komen komen pas later beschikbaar. Het gaat in ieder geval dus om boekingen voor volgend jaar.

Norwegian zet de Boeing 787-9 Dreamliner in voor de vluchten naar Los Angeles en New York JFK. voor beide bestemmingen komen in eerste instantie vier vluchten per week. De heenvluchten vertrekken in de middag/avond. Dat geeft reizigers vanuit Nederland en België de gelegenheid om (met een andere low cost carrier) naar Parijs te vliegen. Low face Economy stoelen zijn te boeken vanaf zo’n 350 euro voor een retour. Vlucht naar Los Angeles zijn snel zo’n 50 euro duurder.

Met een gunstige aansluiting naar Parijs kun je goedkoper uitzijn dan wanneer je bij een legacy carrier boekt. Toch heeft bijvoorbeeld KLM regelmatige interessante tarieven voor vluchten naar de VS. Bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *