Premier Inn Abu Dhabi International Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

Trip Introductie: Punten inwisselen in India
Oud & Nieuw in AirBerlin Business (van Berlijn naar Abu Dhabi)
Hilton Al Ain
Emirates First Class lounge Dubai
– Emirates First Class naar Koeweit
– Radisson Blu Abu Dhabi Yas Island
– DoubleTree Agra
– Phoenix Park Inn Resort Goa
Premier Inn Abu Dhabi International Airport (dit artikel)

Na een heerlijk weekje strand in India (waar ik verbleef in het tegenvallende Phoenix Park Inn Resort) was het tijd om te beginnen aan mijn terugreis richting Nederland – maar uiteraard niet zonder de nodige tussenstops. Allereerst vloog ik vanaf de luchthaven van Goa naar Mumbai, waar van de nationale naar de internationale terminal moest. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is een heel proces: bagage ophalen, in de rij staan voor een taxi, halfuurtje in de auto, door de veiligheidscontrole, inchecken, paspoortcontrole, nóg een veiligheidscontrole en dan ben je pas klaar voor vertrek. Het was maar goed dat ik meer dan genoeg overstaptijd had, zodat ik zelfs nog even de mooie First Class lounge op de luchthaven van Mumbai kon uitproberen.

First Class lounge Mumbai
Even uitrusten van de vermoeiende overstap in de lounge

Zoals ik in mijn introductiepost schreef, vloog ik via Mumbai naar Abu Dhabi om op die vlucht de nieuwe Dreamliner van Etihad uit te proberen. Helaas was de levering vertraagd en werd mijn vlucht uitgevoerd door een simpele Airbus A320 met de regionale business class van Etihad. Gelukkig was de vlucht vrij kort en na ongeveer 3,5 uur kwam ik aan op de luchthaven van Abu Dhabi, waar ik een nachtelijke overstap van ongeveer 10 uur had.

Etihad Regional business class
De regionale business class van Etihad voldeed prima op deze korte vlucht

Op eerdere trips had ik bij (langere) tussenstops een hotel genomen op Yas Island, ongeveer een kwartiertje rijden vanaf de luchthaven van Abu Dhabi. Zo verbleef ik eerder in het Crowne Plaza Yas Island en het Radisson Blu Yas Island. Omdat ik nu maar 10 uur had (waarbij ik ook nog mijn koffer op moest halen, door de immigratie moest en mijn koffer weer moest inchecken) besloot ik dat ieder (half)uurtje slaap de moeite waard zou zijn. Ik koos er daarom voor om een keer niet naar Yas Island te gaan, maar een hotel zo dicht mogelijk bij de luchthaven te nemen. Op mijn eerdere trips had ik, vanuit het vliegtuig, het Premier Inn Abu Dhabi International Airport gezien, wat daarom een goede keuze leek.

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Tijdens eerdere stops in Abu Dhabi was de geweldige locatie van het Premier Inn Abu Dhabi International Airport me vaak opgevallen

Aankomst en check-in

Mijn vlucht vanuit Mumbai landde iets voor middernacht in Abu Dhabi en voor het eerst zag ik op de luchthaven van Abu Dhabi flinke rijen voor de paspoortcontrole (terwijl ik in mijn artikel over overstapsightseeing aangaf dat er vaak juist erg korte rijen zijn). Gelukkig had ik een Fasttrack-kaart en binnen een paar minuten was ik door de paspoortcontrole en kon ik mijn koffer ophalen. Vanaf Terminal 3 (de ‘nieuwe’ terminal) steek je simpelweg de straat over en je bent in het Premier Inn Abu Dhabi International Airport. Alle aankomende passagiers worden echter naar Terminal 1 geloodst, waarvandaan je in ongeveer 5 minuten naar het hotel loopt. Gelukkig staan overal op de luchthaven bordjes die naar het hotel verwijzen, dus het was eenvoudig te vinden.

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Op de luchthaven volg je simpelweg de bordjes richting het Premier Inn

Het hotel bevindt zich officieel niet op de luchthaven zelf, maar aan de overkant van de straat in het Skypark Plaza. Dat is in feite een gebouw met een paar kantoren en parkeergarages. Daarnaast is er -ideaal voor een nachtelijk verblijf in het Premier Inn Abu Dhabi International Airport- een foodcourt dat 24 uur per dag geopend is. Verder is er ook een 24/7 supermarkt – heel erg praktisch!

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Meteen naast het hotel bevindt zich een 24/7 foodcourt

Vanaf de foodcourt ga je een verdieping naar beneden en kom je bij de ingang van het hotel. Daar is een Costa Coffee-koffiezaak en een verrassend grote incheckbalie. Ik checkte in en werd te woord gestaan door een ontzettend vriendelijk meisje dat vroeg waar ik vandaan kwam en waar ik naartoe ging. We wisselden wat ervaringen uit over vakanties in India en voor ik het wist was ik ingecheckt. Ze legde even uit wat het hotel allemaal te bieden had (daarover zometeen meer) en ik ging snel naar mijn kamer om zo veel mogelijk slaap mee te pakken.

De kamer

Da kamer was prima verzorgd met een klein bureau, een lekkere bank en een tweepersoonsbed. Het bed was van relatief klein formaat, maar voor een reiziger alleen zoals ik prima in orde!

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
De kamer: prima in orde voor een paar uurtjes slaap tussen twee vluchten
Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Het (vrij kleine) tweepersoonsbed

Uiteraard was er ook een televisie, een kledingkast en een waterkoker met koffie en thee. Verder stonden er ook twee (gratis) flesjes water op de kamer.

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Water en koffie- en theefaciliteiten
Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Televisie en kastruimte

Daarnaastwas er een badkamer met douche/badcombinatie (de goede watertemperatuur en waterdruk waren een hele opluchting na mijn verblijf in het Phoenix Park Inn Resort).

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
De badkamer

De kamer deed keurig verzorgd aan, maar was wat betreft faciliteiten toch een beetje basic: in de badkamer waren vrijwel geen toiletartikelen, er was geen notitieblokje, geen pen of potlood (die ik altijd graag meeneem!), geen tijdschriften, geen informatie over de omgeving, noem maar op. Dat maakt natuurlijk niets uit voor een snelle overnachting op een luchthaven, maar het viel me wel op. Ik dook snel mijn bed in en voor ik het wist werd ik ’s morgens vroeg alweer wakker van de wake up-call vanuit de receptie. Ik trok mijn gordijnen open en werd getrakteerd op een prachtig uitzicht op de opkomende zon boven de luchthaven van Abu Dhabi.

Abu Dhabi Airport
Zonsopkomst boven de luchthaven van Abu Dhabi

Ik nam een douche en liep nog een rondje door het hotel voor ik naar Terminal 3 vertrok (3 minuten lopen verderop) om in te checken voor mijn vlucht naar Istanbul.

Hotelfaciliteiten

Omdat ik maar een paar uur door heb gebracht in het hotel, heb ik niet heel veel meegekregen van de faciliteiten van het hotel. Maar voor de Ikvliegveel-lezers heb ik natuurlijk een klein beetje onderzoek gedaan. Op de begane grond van het hotel is er -naast de koffiezaak- een restaurant en bar waar je 24 uur per dag kunt eten en drinken. Ik nam de menukaart door en de prijzen waren ontzettend schappelijk – zeker voor een vliegveldhotel!

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Restaurant en bar op de begane grond

Verder was er op de bovenste verdieping een fitnesscentrum en een zwembad. Het zwembad bevond zich op de bovenste verdieping en bood een mooi uitzicht over de luchthaven. Ideaal om even bij te komen tussen twee vluchten!

Premier Inn Abu Dhabi International Airport
Een klein zwembad op het dak om een lekkere duik te nemen tussen je vluchten door

Verder bood het hotel ook gratis vervoer aan naar het grootste deel van de toeristische attracties in Abu Dhabi (inclusief Yas Island, de Sheikh Zayed Moskee en de Corniche). Ideaal dus als je niet alleen een slaapplek wilt hebben tussen twee vluchten door, maar ook nog even wat van de stad wilt zien.

Conclusie

Voor mijn korte, nachtelijke tussenstop op Abu Dhabi was het Premier Inn-hotel ideaal: het lag op een paar minuten lopen vanaf de incheckbalies en het hotel zelf was prima in orde. Ik kan het hotel dus zeker aanbevelen voor een korte stop in Abu Dhabi. Echter, als je een wat langere stop of een stop overdag hebt, dan zou ik echt aanraden om een hotel op Yas Island te nemen: dat is ongeveer een kwartiertje rijden van de luchthaven en je vindt er geweldige hotels met betere faciliteiten van min of meer hetzelfde prijsniveau (al vanaf ongeveer 40-50 euro per nacht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *