Polderbaan en Kaagbaan Schiphol tijdelijk niet in gebruik

Zwanenburgbaan weer in gebruik, Schiphol klaar voor drukke zomer

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Doordat er flink minder vliegverkeer Schiphol bereikt dan normaal kan de luchthaven de achterstallige klussenlijst eens goed afwerken. Alhoewel veel onderhoud ook gepland is natuurlijk. De komende periode gaat Schiphol onder andere de Polderbaan en de Kaagbaan aanpakken. Beide start- en landingsbanen zullen deze week dus niet beschikbaar zijn. Dit betekent dus een gewijzigd baangebruik.

Werkzaamheden

Beide banen krijgen gepland regulier onderhoud. Dit is een jaarlijks terugkomend fenomeen. Deze keer wordt de bovenste laag van het asfalt vervangen en ook de markering krijgt waar nodig een update. Ook de hemelwaterafvoer krijgt een schoonmaakbeurt en een inspectie. Tot slot worden bekabeling, elektra en omliggende grasvelden gecontroleerd. Schiphol wil de banen zo snel mogelijk weer vrij hebben, dus de werkzaamheden gaan 24 uur per dag door. Bouwbedrijf Heijmans voert het onderhoud uit.

De speciale taxibot die wordt gebruikt voor een nieuwe manier van taxiën op Schiphol (Bron: Fotografie voor Schiphol / ROGER CREMERS)
Taxibot op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: Fotografie voor Schiphol / ROGER CREMERS)

Polderbaan en Kaagbaan

De Polderbaan op Schiphol is niet beschikbaar van maandag 31 augustus tot en met zaterdagmiddag 5 september 2020. Vliegverkeer krijgt de Zwanenburglaan als alternatief, ook ‘s nachts. Schiphol heeft speciaal hiervoor een ontheffing aan moeten vragen in verband met eventuele extra (geluids-)overlast. Ook de Buitenveldertbaan krijgt meer verkeer te verwerken.

Naast de Polderbaan komt deze keer ook de Kaagbaan aan bod op Schiphol. De onderhoudsperiode is hetzelfde als bij de Polderbaan. Landend vliegverkeer krijgt de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan als alternatief aangeboden. Startend verkeer gaat naar de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan of Zwanenburgbaan.

Banenstelsel Schiphol (Bron: Schiphol)
Banenstelsel Schiphol (Bron: Schiphol)

Heropstart

Omdat het vliegverkeer langzaamaan weer opstart heeft het zgn. Bewonersaanspreekpunt Schiphol (BAS) een speciale factsheet gemaakt. Deze factsheet krijgt wekelijks een update met relevante informatie voor geïnteresseerden. De informatie is voor iedereen beschikbaar, maar BAS richt zich voornamelijk op buurtbewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *