Patrick Roux wordt nieuwe topman van SkyTeam1 min leestijd

Patrick Roux, SkyTeam, Topman

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartalliantie SkyTeam heeft Patrick Roux aangesteld als nieuwe topman. De Fransman is op 1 oktober 2022 begonnen bij SkyTeam. Vorige week kondigde de alliantie nog aan dat Virgin Atlantic volgend jaar zal toetreden tot SkyTeam.

Patrick Roux nieuwe topman SkyTeam

Roux was de afgelopen 15 jaar werkzaam bij Air France-KLM waar hij verschillende functies had. Ook daarvoor was hij al 15 jaar actief in de luchtvaart. Zo was hij senior vice president. Vanaf 1 oktober heeft hij het stokje overgenomen van Kristen Colvile die tot dan CEO bij SkyTeam was. Na vier jaar werkzaam te zijn geweest zal zij weer terugkeren naar Delta Air Lines. Voorzitter van SkyTeam Walter Cho geeft aan blij te zijn om Roux als nieuwe topman bij SkyTeam te verwelkomen. “Hij neemt het stokje op het juiste moment over en ik ben ervan overtuigd dat hij de alliantie veel voorspoed zal brengen met positieve ontwikkelingen”, aldus Cho.

Kristen Colvile, Patrick Roux, skyteam
Vanaf 1 oktober 2022 neemt Patrick Roux het stokje over van Kristen Colvile als nieuwe topman bij SkyTeam. (bron: SkyTeam)

Colvile had de afgelopen vier jaar een zware tijd als CEO bij SkyTeam. Zo kreeg ze te maken met de coronacrises. Daarom wil Cho haar hartelijk danken voor haar inzet de afgelopen vier jaar. “De alliantie is er erg op vooruit gegaan en over het algemeen sterker van geworden”, aldus Cho. Ook maakte Colvile de introductie van SkyCare&Protect mee, een aantal veiligheidsmaatregelen op het gebied van gezondheid. De laatste grote aankondiging was uiteraard dat Virign Atlantic vanaf 2023 deel zal gaan uitmaken van SkyTeam.

Uitgelichte afbeelding: SkyTeam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *