Parkeren op Eindhoven Airport3 min leestijd

Eindhoven Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een tijdje terug kon je op Insideflyer al een overzicht lezen van de verschillende parkeeropties op Schiphol (klik). Ook andere luchthavens zullen aan bod komen, te beginnen met Eindhoven Airport. Dit vliegveld is natuurlijk erg populair bij vakantiegangers. De luchthaven biedt daarom zelf 5 verschillende parkeerterreinen aan, die ook op verschillende afstanden van de luchthaven liggen. Een parkeerplek boeken kan via de website (klik). Je kiest eerst de data en krijgt dan een overzicht van de verschillende opties en prijzen. Vervolgens kan je je kenteken invoeren als je gebruik wil maken van de automatische toegangscontrole. Anders krijg je een toegangscode. Betalen kan per creditcard of met iDeal.

Locaties

Op onderstaande kaart zie je de locaties van de verschillende parkeerterreinen van de luchthaven zelf ten opzichte van de terminal.

Parkeren op Eindhoven Airport

Logischerwijs betaal je meer als je dichter bij de terminal wilt staan. P1 (Gold) is het terrein dat direct aan de vertrekhal ligt. Deze is voornamelijk bedoeld voor kort parkeren. Door de bouwwerkzaamheden kun je hier tijdelijk ook niet reserveren. Breng je iemand weg of haal je iemand op, dan is de eerste 10 minuten gratis. Daarna is het tarief €4 per uur.

De meest comfortabele optie voor lang parkeren is dan P3 (Silver). Dit ligt op 5 minuten lopen van de terminal. Tarieven beginnen bij €17 per dag.

Iets verder ligt P5 (Bronze) op 7 minuten loopafstand van de terminal. Tarieven starten bij €10 per dag.

P4 ligt aan de andere kant ook op 7 minuten lopen van de terminal. Echter is dit een overdekte parkeerplaats. Het Bronze+ tarief hiervoor is vanaf €11 per dag maar vaak is P4, onafhankelijk van de duur, maar €4 duurder dan P5. Dan sta je toch lekker overdekt!

Wil je niet per se op loopafstand van de terminal parkeren? Dan kan je, als je online boekt voor 4 dagen of meer, vanaf €7 per dag P8 Budget boeken. Verblijf je korter of zijn de budget plekken niet meer beschikbaar, dan is het P8 Bronze tarief €9 per dag. Je parkeert dan wel ver weg van de luchthaven in een nogal verlaten gebied tegenover de Landmacht Kazerne in Oirschot. Er is een gratis shuttle die je naar de terminal en vice versa brengt maar deze rijdt ‘maar’ om de 20 minuten. Iets om rekening mee te houden.

Conclusie

Opties genoeg voor verschillende budgetten en wensen. Zelf heb ik goede ervaringen met P5; het is op loopafstand van de terminal en de prijs is prima. Als de meerprijs niet zo hoog is kan P4, zeker in de winter, ook aantrekkelijk zijn omdat je dan niet buiten staat. P8 Budget biedt natuurlijk de goedkoopste prijs, maar je levert ook wel in op gemak. Als je net de bus mist sta je minimaal 20 minuten te wachten. Zeker met een late of vroege vlucht is het ook niet fijn als je van de bus afhankelijk bent. De parkeerterreinen zijn, afgezien van camera’s, niet bewaakt maar ik vond dat P8 er wel heel verlaten bij lag. Sta je er echter lang dan bespaar je wel flink. Boek, zeker voor P8, wel ruim van te voren online zodat je van de laagste prijs profiteert!

Reacties

 1. FlyingFonz zegt

  Eindhoven airport heeft verder ook uitstekende (rechtstreekse) busverbindingen naar Eindhoven centraal en de regio (bus 400 gaat rechtstrechts, bus 401, bus 103). Als je dan toch lowcost wil reizen met Ryanair, Transavia, Cor-en-don of Tui dan is de trein of bus zeker een goede optie. Je hoeft nooit lang te wachten op een bus van of naar het vliegveld. Echter zal een reis met de hele familie natuurlijk veel goedkoper zijn met de auto vanwege de hoge kosten voor het openbaar vervoer in Nederland.

  Als het echt budget moet dan is parkeerplaats P+R Meerhoven ook een goedkope parkeerplaats als alternatief. Deze ligt naast de snelweg bij afrit 31 (bij de McDonalds). Het adres voor de TomTom is Sliffertsestraat 304 in Eindhoven. Parkeren kost hier 5 euro per dag. Voor 50 cent extra per persoon (max 5 personen) heb je een retourkaartje voor de bus naar het vliegveld. Deze bushalte is naast de parkeerplaats waar je bus 401 kunt nemen (elke 10 minuten vanaf 6 uur in de morgen). De rit van p+R naar het vliegveld duurt 9 minuten. De parkeerplaats wordt vaak gebruikt voor dagjesmensen om de onooglijke binnenstad van Eindhoven te bezoeken en eigenlijk niet zo zeer voor reizigers die Eindhoven Airport gebruiken. Maar de parkeerplaats is wel goedkoop en makkelijk met regelmatige busverbindingen.

  • The Flying Dutchboy zegt

   Dank voor de erg uitgebreide toevoeging!
   Zoals je inderdaad al aangeeft is het OV niet altijd een (aantrekkelijke) optie als je met meerdere personen reist. Ook de timing en betrouwbaarheid wil wel eens te wensen over laten als je vroeg of laat vertrekt of aankomt. 😉 De P+R is er wel een om te onthouden.

 2. PJOTR zegt

  Alternatief voor OV/taxi: Auto huren voor 1 dag. Heb ik een keertje gedaan. Na het werk ophalen bij plaatselijke Hertz (=FB miles!!) en de volgende morgen al weer vroeg op EIN ingeleverd. En dan is het ook nog maar vijf minuutjes lopen naar de vertrekhal.
  Terugvlucht was naar SPL, dus parkeren in EIN was ook geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *