Overzicht: Hotel Punten Overboeken

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Soms heb je nét te weinig punten bij een hotelketen om een award aan te schaffen. Een aantal loyaltyprogramma’s biedt de mogelijkheid, al dan niet tegen betaling, punten over te boeken tussen leden. Zo kan je wellicht je saldo voldoende verhogen. In deze handleiding lees je waar en hoe dat mogelijk is bij de grootste hotelspaarprogramma’s.

Best Western Rewards

Leden van Best Western die hetzelfde adres in hun profiel hebben staan kunnen onderling punten overmaken. Hiervoor kan je contact op nemen met de klantenservice. Dit lijkt kostenloos en zonder punten limiet mogelijk te zijn.

Club Carlson

Bij Club Carlson kunnen Elite leden hun hotel punten overboeken naar elk ander CC account, zonder beperkingen. Ben je geen Elite member? Dan kan je alsnog punten overboeken op voorwaarde dat beide leden minstens 30 dagen hetzelfde adres in hun profiel hebben. Daarnaast moeten beide leden minimaal één jaar lid zijn van het programma. Overboeken is in alle gevallen kostenloos en er lijkt geen limiet aan het aantal punten te zitten. Het is wel noodzakelijk om contact op te nemen met Club Carlson voor de transfer; het kan niet online.

Club Carlson Points Transfer
Ook met een punten transfer heb je sneller een gratis overnachting

HHonors

HHonors maakt het mogelijk punten naar een ander account over te schrijven voor een bedrag van 12,50USD per 5000 punten. Overboeken kan in stappen van 5000 tot een maximum van 200.000 per jaar. Het proces kan volledig online via deze link (klik) . Na het verzenden van je verzoek zouden de punten binnen 24 bijgeschreven moeten zijn.

Overboeken bij Hilton is aanzienlijk goedkoper dan het kopen van punten. 1000 punten kosten anders 10USD. Er is geen noodzaak voor gelijke adressen bij HHonors.

Hyatt Gold Passport

Ook bij Hyatt is het mogelijk voor leden om hun punten naar een ander lid over te boeken. De keten maakt dit wel enigszins omslachtig. Voor het proces moet je online een formulier (klik) downloaden en invullen met de gegevens van beide leden, inclusief handtekening. Dit formulier moet dan opgestuurd worden naar de Customer Service via fax, e-mail of post. Een lid mag eenmaal per 30 dagen een transfer aanvragen of ontvangen.

Er lijkt geen limiet aan punten te zijn bij Hyatt, noch is het vereist dat de leden op hetzelfde adres wonen.

IHG Rewards

IHG Rewards biedt de mogelijkheid tegen betaling van 5USD per 1000 punten, points over te maken naar een ander account. Dit is mogelijk in stappen van 1000 en er is geen limiet aan punten of verplichting van overeenkomende adressen. Verzoeken kunnen digitaal worden ingediend via deze link (klik) . Binnen 72 uur moeten de punten in het account van de ontvanger gepost zijn.

Of $5 per 1000 punten een redelijk bedrag is, is een andere vraag. Zou je de punten kopen – vaak slechte value – dan ben je $13,50 voor 1000 punten kwijt zonder promoties.

Le Club Accorhotels

Hotel punten overboeken tussen accounts is bij Le Club Accor niet mogelijk.

Starwood Preferred Guest

Zonder bijbetaling je punten overmaken is ook bij SPG mogelijk. De leden moeten dan wel hetzelfde adres delen in hun profiel. Dit kan online via deze link (klik) geregeld worden. Ook hier lijkt geen minimum of maximum aantal punten gespecificeerd te zijn.

SPG Points transfer
Makkelijker kan bijna niet

Conclusie

Zoals dit overzicht aangeeft, maakt een aantal hotelketens het erg makkelijk en aantrekkelijk om punten over te boeken, zeker als het gratis is. Omdat sommige ketens wel eisen dat beide leden voor een bepaalde tijd lid zijn en gelijke adressen hebben loont het om zo snel mogelijk ook je gezin of partner aan te melden voor een programma (zeker als er bijvoorbeeld een aanmeld promotie is!). Houd daarna zeker de acties in de gaten waarbij je gratis punten krijgt; bijvoorbeeld als je een quiz doet, je password updatet of de social media kanalen volgt. Als je daarna de punten van je medeleden kan combineren komt die gratis overnachting misschien wel een stuk sneller dichterbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *