Ook Australië opent grenzen op 21 februari1 min leestijd

Meevliegen met Qantas

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Australië opent op maandag 21 februari 2022 weer hun grenzen voor alle buitenlandse reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat maakte premier Scott Morrison eerder deze week bekend.

Australië opent grenzen

Dat Australië weer hun grenzen opent is zeker goed maar ook groot nieuws. Het land is namelijk sinds 2 jaar niet meer toegankelijk voor buitenlandse toeristen en hanteert zeer strenge regels om de strijd tegen het virus te lijf te gaan. Zo werden er de laatste jaren nogal wat reisbeperkingen opgelegd. Aan het inreisverbod voor buitenlandse toeristen komt gelukkig vanaf 21 februari a.s. een einde. Het land opent dan namelijk hun grenzen weer voor volledig gevaccineerde toeristen. Wat er precies wordt verstaan onder volledig gevaccineerd is op dit moment nog onbekend, maar hoogstwaarschijnlijk zijn twee prikken voldoende.

Australië opent grenzen
Australië opent hun grenzen weer op 21 februari a.s.

Sinds 1 december 2021 laat het land al buitenlandse studenten en arbeidskrachten toe. Resterende visumhouders zijn vanaf 21 februari a.s. ook weer welkom, aldus Morrison. In Australië hanteert elke staat hun eigen maatregelen. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van de Australische overheid. Op dit moment openen ook vele andere landen trouwens hun grenzen weer. Vorig week schreven we ook al over Bali waar buitenlandse toeristen inmiddels weer welkom zijn. Daar geldt echter nu nog wel een verplichte quarantaine van vijf dagen.

Reisadvies

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is te zien dat er op dit moment nog code oranje geldt voor Australië. Dit betekent dat niet noodzakelijke reizen in principe nog worden afgeraden. Het is momenteel nog onduidelijk of dit in de nabije toekomt zal veranderen naar code geel.

Australië opent grenzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *