Ontwikkelingen Delta en LATAM verlopen voorspoedig1 min leestijd

samenwerking delta latam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De ontwikkelingen tussen de maatschappijen Delta Air Lines en LATAM gaan goed. Nadat Delta in september vorig jaar een aandeel van 20% nam in LATAM, werd begin dit jaar al gestart met het uitvoeren van codeshare vluchten.

Verdere ontwikkelingen

Binnenkort wordt het aantal codeshare vluchten uitgebreid en verhuizen de maatschappijen op bepaalde luchthavens van terminal. Op de luchthaven van New York-JFK zit LATAM op dit moment al op terminal 4. Ook Delta zal op de luchthaven van São Paulo verhuizen van terminal 2 naar terminal 3. Op deze manier zitten de maatschappijen in dezelfde terminals en kunnen passagiers sneller overstappen en gebruikmaken van de lounges.

Welke Fifth Freedom Flights vliegt Delta?
Passagiers van Delta kunnen binnenkort gebruikmaken van LATAM lounges.

Frequent flyer programma’s

Vanaf 1 april is het mogelijk om SkyMiles te verdienen op vluchten van LATAM. Op de site van SkyMiles is te zien dat LATAM net als KLM onder de Core Global Airline Partners valt. Alhoewel de tabel nog niet online staat, zou dit moeten betekenen dat leden minimaal 100% Medallion Qualification Miles kunnen verdienen op alle vluchten van LATAM. Op de site van LATAM Pass staat nog niks vermeld.

Aandelen LATAM defintief in handen van Delta
SkyMiles leden kunnen binnenkort miles sparen op vluchten van LATAM.

Conclusie

De samenwerking tussen Delta Air Lines en LATAM verloopt voorspoedig. Begin deze maand werd al bekend dat LATAM al op 1 mei uit de Oneworld alliantie stapt, terwijl eerst 1 oktober als datum werd genoemd. Zeer binnenkort gaan Delta en LATAM al samenwerken op uitbreiden van codeshare vluchten en loungetoegang. Later dit jaar zal Delta ook codeshare vluchten gaan uitvoeren met de Braziliaanse tak van LATAM. Op dit moment voert Delta alleen codeshare vluchten uit met de Colombiaanse, Ecuadoriaanse en Peruaanse tak van de Zuid-Amerikaanse maatschappij.

Uitgelichte afbeelding: eturbonews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *