Oneworld Status Match bij airberlin Topbonus!

oneworld status match bij airberlin topbonus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Heb je elite status bij Star Alliance of Skyteam en wil je ook bij Oneworld airlines genieten van de elite voordelen? Dan kan je nu heel gemakkelijk een status match aanvragen! Airberlin’s Topbonus biedt al geruime tijd officiële statusmatches aan voor een beperkt aantal landen. Sinds een paar weken komen ook accounts met een Nederlands adres in aanmerking.

Vraag je Oneworld status match aan!

Het aanvragen van je statusmatch is erg simpel. Als je nog geen Topbonus account hebt dien je die eerst aan te maken. Dat kan hier (klik). Daarna dien je je lidmaatschapsnummer en een scan van je huidige frequent flyer card te sturen naar [email protected] . Een kopie van je account statement of eerdere vluchten met AB is niet eens nodig! In mijn geval kreeg ik binnen 48 uur een positief bericht en was mijn status geüpgraded.

Ik verwacht dat vrijwel alle Skyteam en Star Alliance programma’s in aanmerking komen. Van niet-alliantie maatschappijen zal de beoordeling misschien minder eenduidig zijn. Een match met andere Oneworld airlines is niet mogelijk. Ook matcht airberlin niet naar haar Platinum (Emerald) niveau. Heb je het laagste elite niveau dan krijg je waarschijnlijk een match naar Silver (Ruby). Heb je mid- of top-tier niveau dan krijg je Gold (Sapphire). Hiermee krijg loungetoegang bij Oneworld. Houd er ook rekening mee dat airberlin een Etihad Airways partner is. Je krijgt dus ook voordelen als je met bijvoorbeeld Etihad, Alitalia of Air Serbia vliegt! Een erg veelzijdige status dus.

Oneworld elite benefits
De voordelen van Silver (Ruby) en Gold (Sapphire) bij Oneworld

 

De duur van de match is niet helemaal duidelijk. Dit zou twaalf maanden zijn (vanaf het eind van de maand ná je aanvraag), maar er wordt ook vermeld dat je binnen 6 maanden een bepaald aantal miles of vluchten moet maken om de status de resterende 6 maanden te behouden.

De volledige voorwaarden, en een lijst met andere landen die in aanmerking komen, vind je hier (klik).

LATAM

Ben je op zoek naar elite status bij Oneworld en heb je al status bij een andere airline, dan is dit een hele eenvoudige match. Nadeel is misschien wel dat er niet naar top tier niveau wordt gematcht en dat de geldigheid van de status niet helemaal duidelijk is. Ben je ergens top tier en wil je per se Emerald status? Kijk dan eens naar een match bij LATAM Pass. Deze matcht tot haar Emerald niveau wat je toegang geeft tot onder andere First Class lounges. De beoordeling hier is wel veel strenger en je moet ook aan kunnen tonen dat je reeds met LATAM hebt gevlogen.

Ga jij voor Topbonus of de LATAM Pass match? Laat hieronder het resultaat weten!

Reacties

  1. Michiel zegt

    Met AF/KLM Gold binnen 5 dagen bevestiging gekregen van match naar Sapphire (Gold).
    Heb ik geen meter voor hoeven vliegen. Kan geen kwaad, nog een Gold status erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *