Nu € 200 cashback met American Express op KLM Premium Comfort3 min leestijd

Dit zijn de KLM Premium Comfort routes van begin 2023

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express lanceert een interessante aanbieding waarbij je een mooie cashback kunt ontvangen. De cashback levert je € 200 op wanneer je bij KLM een Premium Comfort ticket boekt met je American Express betaalkaart. Hoe dit werkt leggen we je in dit artikel uit.

American Express betaalkaart

Er zijn tal van betaalmiddelen waarmee je je reizen kunt betalen. Een daarvan is de American Express betaalkaart, waar ook weer verschillende varianten van zijn. Zo kun je in Nederland bijvoorbeeld de Flying Blue American Express kaart of reguliere American Express kaart aanschaffen. Hiervan zijn varianten zoals Silver, Gold en Platinum.

Zo’n betaalkaart kun je gebruiken om bijvoorbeeld je vliegreizen mee te boeken, maar ook hotels en activiteiten betalen kun je hiermee. Verschillende betaalkaarten hebben verschillende voordelen. Zo is het mogelijk om met de Flying Blue American Express kaart extra Miles te sparen op je uitgaven bij Air France en KLM. Tevens zitten er op verschillende kaarten van American Express een reisverzekering of autohuurverzekering inbegrepen. Het loont dus om je goed te verdiepen in de verschillende kaarten die er zijn. Op InsideFlyer lees je meer over de voordelen van de verschillende American Express kaarten.

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Een interessant voordeel van de Flying Blue American Express, Silver, Gold of Platinum Card is dat je XP ontvangt bij ieder jaar dat je deze kaart hebt. Met deze XP krijg je al een mooie start om je huidige Flying Blue level te behouden of om zelfs te upgraden.

Met een American Express Platinum of Gold kaart spaar je Rewardpunten. Deze zijn op allerlei manieren in te zetten. Meer over deze rewardpunten lees je in dit artikel op InsideFlyer. Wist je overigens dat je met de American Express Platinum en Gold kaart op Amsterdam Airport Schiphol voor nog geen €0,30 een gehele maaltijd ontvangt bij Grab&Go? Meer hierover lees je terug in dit artikel!

KLM Premium Comfort

In augustus dit jaar lanceert KLM haar langverwachte nieuwe cabine: Premium Comfort. De tussenklasse van de maatschappij vind je tussen World Business Class en de Economy Class in. InsideFlyer was exclusief aanwezig bij de eerste vlucht met deze nieuwe cabine en meer daarover lees je in deze InsideLook en deze review.

KLM is op dit moment bezig met de uitrol, al gaat deze langzamer dan vooraf gepland. Hierdoor zullen reizigers die eerder Premium Comfort geboekt hebben, alsnog moeten downgraden. De prijs van hun ticket wordt opnieuw berekend en klanten krijgen het prijsverschil terug. Maar hiervoor dienen zij wel zelf actie te ondernemen.

Hoe dan ook is de nieuwe cabine een stuk luxer dan de Economy Cabine en reizigers die het ervoor over hebben krijgen daar zeker iets moois voor terug. De stoelen zijn breder, hebben een grotere recline en hebben meer beenruimte. Reizigers ontvangen een heerlijke maaltijd en soms wel twee, afhankelijk van de duur van de vlucht. Al met al een mooi product bij KLM!

Maaltijd tijdens de inaugurele vlucht naar New York – KL645. Foto: InsideFlyer – Marco

Cashback actie

Bezitters van een American Express betaalkaart hebben onlangs een e-mail ontvangen van American Express. In deze mail wordt de cashback actie van € 200 aangekondigd bij aanschaf van een KLM Premium Comfort ticket met je American Express betaalkaart. Hiervoor dien je je allereerst aan te melden via de registratiemail. Let op, alleen de eerste 8.000 geregistreerde deelnemers komen in aanmerking voor de cashback en je ontvangt alleen promo e-mail van Amex als je jezelf daarvoor hebt aangemeld.

Hierna is het tijd om een ticket te boeken bij de Nederlandse website van KLM met een vertrek vanuit een Nederlandse luchthaven. Dit kan naast Amsterdam Airport Schiphol een van de opstappunten zijn waar je met de bus kunt vertrekken. Denk aan Eindhoven Airport of Nijmegen Station (Tunnelweg). Je dient een KLM Premium Comfort vliegticket te boeken naar een van de wereldwijde bestemmingen. Je boeking dient minimaal een waarde van € 1.100 te hebben om de cashback van € 200 te ontvangen. Tot slot dien je binnen de actieperiode, 7 t/m 21 november 2022, je vliegticket aan te schaffen. Binnen 5 werkdagen na de boeking wordt de cashback bijgeschreven op je betaalkaart van American Express.

Bron en beeldmateriaal: American Express, tenzij anders aangegeven.

Reacties

 1. emvi zegt

  Wat raar allemaal. We moeten supersnel boeken, maar weten niet of de vliegtuigen voorzien zijn van de nieuwe stoelen.

 2. Sander zegt

  Ik heb op een bestaand ticket een betaalde upgrade gedaan naar premium. Totale kosten zijn daarmee boven de 1100 euro. Krijg ik dan ook de 200 euro terug?

 3. Rockefeller zegt

  Ik heb helemaal geen email ontvangen, maar wel gisteren geboekt voor 1100 euro, meer mensen die hier ervaring mee hebben?

 4. Chris zegt

  Vlieg eind februari via LA (787-10) naar Vegas in Premium en terug direct in WBC. Heb op 7 november geboekt en had twee dagen later de EUR 200 al op mijn Amex account staan. Helemaal top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *