Novotel Singapore Clarke Quay3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Novotel Singapore Clarke Quay facade day time

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat een fijn hotel in zijn categorie (****). Ik ben fan! Het Novotel Singapore Clarke Quay Hotel combineert gemak en comfort in het bruisende gedeelte van deze metropool. De ideale uitvalsbasis voor een zakenreis of vakantie. Niet alleen de vele restaurants, clubs en bars van Clarke Quay zijn binnen handbereik, ook de beroemde winkelstraat Orchad Road is vlakbij gelegen. Het hotel voorziet haar gasten van goede kamers, Premier Lounge, zwembad en verschillende restaurants.

Wanneer ik de metrohalte verlaat, zie ik het Novotel al liggen. In eerste instantie pak ik de verkeerde ingang en sta in de 7-Eleven in een winkelcomplex. De entrée blijkt net om de hoek te zijn. Achter de glazen schuifdeuren geen lobby, wel een bellboy desk. “U wilt inchecken? Dat kan een paar verdiepingen hoger.” klinkt zijn advies. Ik stap in de lift, waarvan de deuren behoorlijk snel dicht gaan, en zoef naar boven. Op weg naar de incheck desk passeer ik een aantal computers waar gasten gratis op kunnen werken (lees: WiFi hebben). Ondanks de drukte van gasten die komen en gaan, verloopt de incheckprocedure vlotjes.

De deur maak ik met zwaai open en…. Wauw, wat een uitzicht! Ik kan de Singapore Flyer (reuzenrad) en het Marina Bay Sands Hotel voor mijn gevoel bijna aanraken.

Hotel Novotel Singapore Clarke Quay uitzicht kamer

In deze Premier room, hangen de badjassen, vers gewassen, voor je gereed. Heb je de mogelijkheid om koffie, herstel Nespresso te nippen en van iets lekkers te snoepen uit een van de drie snoeppotjes op je kamer. Gevuld met M&M’s, spekjes en zuurtjes. Terwijl je up-to-date blijft van alles wat er in Nederland gaande is, want je hebt WiFi. Behalve een douche of stortdouche te nemen, heb je de mogelijkheid relaxed in het ligbad te gaan. Er is een klein balkon aangrenzend aan de kamer, de deur zit echter op slot, de sleutel is niet voor handen.

Novotel Executive-Room-1Novotel---Superior-Room-(Bathroom)Novotel Kuala Lumpur City Centre

Bij een verblijf op de Premier Floor heb je toegang tot de Premier Lounge. Een fraaie lounge van alle gemakken voorzien. Net als in je kamer heb je hier WiFi. Mocht je nu eigen laptop, smartphone of tablet in de kamer hebben laten liggen en wil je toch even op internet? Geen nood, bij elk zitje, staat een tablet waarmee je naar hartelust kunt internetten. Het prachtige uitzicht dat ik op mijn kamer heb is ook hier aanwezig, net als lichte snacks en versnaperingen.

Novotel Exec Lounge - Counter and BuffetIn een warme stad vind ik het zelf altijd fijn als je aan het einde van de dag (of juist aan het begin van je dag) even wat verkoeling bij het zwembad op kunt zoeken.

HÔTEL NOVOTEL SINGAPORE CLARKE QUAY-5993Zo netjes als op deze foto (verstrekt door het hotel) ziet het er op dit moment niet uit. In de ligbedjes ontbreken de kussens en de overkappingen vertonen hier en daar wat schimmel. Een aantal ligbedden zijn doorgezakt of onberen een of meerdere spijlen. De bediening van poolbar serveert diverse snacks uit, maar haalt daarna de gebruikte glazen en borden niet op, waardoor het langs de rand van het zwembad wat rommelig oogt.

Wanneer ik terug op mijn kamer kom, gaat de bel. Room service brengt een stapeltje verse, nog warme, handdoeken. Ik spoel het chloorwater van me af en wikkel me in een donzig badlaken en laat me op bed ploffen. Een heerlijk zacht bed met ditto kussens. Dat wordt lekker slapen vannacht. En die nacht was ook goed op een klein ding na, de airconditioning. Die maakt lawaai en kent naar mijn menig slechts twee standen, te warm of te koud.

Bij het ontbijt restaurant staat er een flinke rij en lopen de obers zich de benen uit het lijf. Alles verloopt professioneel en gestructureerd en het personeel is zeer vriendelijk, wat niet wegneemt dat ik het toch best vervelend te moeten wachten alvorens ik mijn ontbijt kan nuttigen.

Kortom: wanneer ik weer een keer naar Singapore reis ga is de kans aanwezig dat ik opnieuw voor Hotel Novotel Singapore Clarke Quay kies. Ik boekte deze kamer met 40% Crazy Sale voordeel, waardoor de prijs/kwaliteit verhouding perfect was.

Overzicht

Voordelen

Ligging

Ruime kamers

Prettige Premier Lounge

Uitgebreid ontbijtbuffet

Nadelen

Gehorige airconditioning

Ligstoelen zwembad

Drukte ontbijtzaal

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een goed hotel met een uitstekende lokatie. Een aanrader in zijn klasse.

3 min leestijd">
4.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *