Novotel Kuala Lumpur City Centre3 min leestijd

Novotel Kuala Lumpur City Centre

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals de naam al doet vermoeden ligt het Novotel Kuala Lumpur City Centre in het hartje van de stad en vormt zo een fijne uitvalsbasis voor zowel de zakenreiziger als de vakantieganger. Het hotel ligt tussen het Kuala Lumpur Convention Centre en verschillende grote winkelcentra in. Bovendien is het op een steenworp afstand van de beroemde PETRONAS Twin Towers gelegen. Het hotel beschikt over een Spa, fitnessruimte, twee restaurants en een zwembad . Genoeg faciliteiten dus, al maakte is alleen van de laatste gebruik.

Amper de taxi verlaten, begroet de Marketing & Communications Executive me enthousiast. Via social media heeft ze vernomen dat ik in haar hotel verblijf. Ondanks dat het de vooravond van een paar vrije dagen (Hari Raya) voor haar is, neemt ze uitgebreid de tijd om kennis te maken. Zelfs de Director of Food & Beverage heeft even tijd vrijgemaakt om de hand te komen schudden. Na een vlotte incheckprocedure is het tijd om naar de kamer te gaan. Vanuit mijn kamer kan ik nog net een glimps opvangen van de beroemde Twin Towers.

Novotel Kuala Lumpur City Centre uitzicht op Petronas Twin Towers

De kamer is van alle gebruikelijke gemakken voorzien. Er hangen badjassen in de kast, een (betaalde) mini-bar en een koffiezetter. De badkamer, waar aan toiletspullen geen gebrek is,  en het slaapgedeelte zijn middels een glazen wand van elkaar gescheiden. Een beetje ouderwets en onpraktisch is het douchegordijn bij de badkuip. Een glazen wand vind ik persoonlijk een stuk handiger. Nu loopt al snel de badkamervloer vol met douchewater en kleeft het gordijn aan mijn dijen tijdens het wassen van mijn haar.

Novotel Kuala Lumpur City Center Premier Room

Wanneer je, zoals ik had, een kamer op de Premier Floor hebt, mag je gebruik maken van de Premier Lounge. Gedurende de dag kun je hier terecht voor ontbijt, versnaperingen en toegang tot internet. Dus voor nu laat ik mijn spullen voor wat het is: op naar de Premier Lounge. Perfecte timing ook – het is zojuist borreltijd. Een glas rode wijn in mijn ene hand en een samosa in de andere, zoek ik een zitplekje in de lounge. Maar aangezien deze niet zo groot is, moet ik het stellen met een zitje naast de in/uitgang.

Novotel Kuala Lumpur City Centre Premier Lounge De volgende ochtend, tijdens het ontbijt is er gelukkig wel een tafeltje vrij. Het dienstdoende personeel is vriendelijk en behulpzaam maar lijkt niet erg ervaren. Wanneer ik om een flesje water vraag, snelt de ober meteen weg om het voor me te halen. Een kleine vijf minuten later keert hij terug en vraagt me wat ik ook al weer had besteld. Ook het aanvullen van het buffet en het afruimen van de tafels moet efficiënter kunnen. Eenmaal beneden ben ik blij dat ik voor het nuttigen van het ontbijt in de Lounge heb gekozen. Rijendik staan de overige hotelgasten opgesteld, wachtend om een plaatsje in het restaurant te bemachtigen.

Na een warme dag in Azië bestaat er niets beters dan een verfrissende duik te nemen. Het hotel heeft een groot zwembad, maar echter weinig ligstoelen. Een ander nadeel is dat het zwembad reeds om 18.00 uur dicht gaat. Tijdens mijn verblijf was de poolbar (wellicht vanwege de Ramadan) niet in gebruik.

Novotel Kuala Lumpur City Centre

De kamer boekte ik online via de website van Accor en ontving 40% Crazy price sale korting, derhalve vond ik het verblijf in dit Novotel een goede value for money.

Overzicht

Voordelen

Ligging - op steenworp afstand van de bekende PETRONAS Twin Towers

Prima kamers

Goede prijs / kwaliteit verhouding

Nadelen

Kleine Premier Lounge

Openingstijden zwembad

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een fijn hotel, voor een fijne prijs, in het hartje van Kuala Lumpur

3 min leestijd">
4.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *