Norwegian start nieuwe trans-Atlantische bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Scandinavische maatschappij Norwegian kondigt deze week meerdere nieuwe bestemmingen aan. Allereerst zal de maatschappij starten met directe vluchten tussen Dublin en Toronto. Op deze non-stop bestemming wordt gevlogen met de gloednieuwe Boeing 737 MAX toestellen die single class zijn geconfigureerd. Ook maakt de low cost carrier meer bekend over de plannen voor de routes naar Tampa, Fort Lauderdale, Orlando, Las Vegas en Boston. Daarnaast zal de directe route naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires geïntensiveerd worden.

Canada

Vanaf 31 maart 2019 kun je met Norwegian direct van Dublin naar Toronto vliegen. Vluchten zijn nu al te boeken vanaf € 189 per enkele reis. Dit zal de vijfde bestemming in Canada zijn die bereikbaar is vanaf het vliegveld van Dublin. De vluchten zullen dagelijks vertrekken vanuit Dublin om 14.40 uur (lokale tijd) met aankomst om 17.25 uur (lokale tijd) in Toronto. Dit is vlucht D81840. Vanuit Toronto vertrek je om 19.45 uur (lokale tijd) en kom je de volgende dag in Dublin aan om 7.30 uur (lokale tijd). Dit is vlucht D81841.

Verenigde Staten

Norwegian zal vanaf 31 oktober dit jaar tweemaal daags gaan vliegen op Tampa in Florida vanuit het Londense vliegveld Gatwick. Vluchten zijn vanaf nu te boeken voor prijzen die beginnen bij € 195 per enkele reis. Naast Tampa zal Norwegian in het winterseizoen ook meer gaan vliegen op Fort Lauderdale en Orlando. De eerste zal dagelijks zijn en de laatste viermaal per week. Beide bestemmingen boek je ook vanaf zo’n € 195 per enkele reis.

Las Vegas en Boston zullen ook bereikbaar zijn vanaf Londen Gatwick. De gokstad wordt driemaal per week aangeboden en Boston dagelijks. Naar Las Vegas vlieg je vanaf € 220 per enkele vlucht. Boston kost € 175 per enkele vlucht.

Alle vluchten naar de VS zijn zowel in Economy als Premium Economy te boeken.

Norwegian Premium Economy
Norwegian Premium Economy

Argentinië

Norwegian merkt dat er veel vraag is naar een directe vlucht tussen Londen Gatwick en de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Daarom zal de frequentie van deze vluchten van viermaal per week naar elke dag van de week gaan. Je vlieg vanaf € 355 per enkele vlucht.

Long-haul

Norwegians long-haul vluchten vanaf Londen Gatwick worden uitgevoerd met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Deze toestellen hebben een capaciteit tot 344 stoelen in twee klassen: Economy en Premium Economy. De Premium cabine biedt aanzienlijk meer beenruimte en is inclusief maaltijd- en drankservice aan boord. Daarnaast kun je ruimbagage meenemen en krijg je toegang tot een lounge.

Boeing 787 Dreamliner van Norwegian op Londen Gatwick
Boeing 787 Dreamliner van Norwegian op Londen Gatwick

Beperken

Het is niet alleen maar meer en vaker vliegen bij Norwegian. De route van Londen Gatwick naar Chicago zal minder bevlogen worden. Datzelfde geldt voor Gatwick naar Oakland (San Francisco).

De nieuwe bestemmingen en verhoogde frequenties kunnen interessant zijn voor zowel de vakantiereiziger als de zakelijke reiziger. Het premium product van Norwegian is weliswaar niet vergelijkbaar met de producten van legacy airlines, maar biedt wel meer comfort dan in de standaard Economy bij Norwegian. Je moet uiteraard altijd goed kijken naar de prijzen, aangezien die door low cost carriers per enkele reis worden aangeboden. Dat lijkt soms goedkoper, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Uiteindelijk zal de prijs uiteraard stijgen naarmate er meer vraag naar de vlucht is. Heb jij ervaring met Norwegian (Premium Economy)? Laat het weten in een reactie onder het artikel of op het forum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *