Norwegian naar Argentinië! Komt hiermee een einde aan de hoge prijzen naar Zuid-Amerika?4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs werd bekend dat de raad van bestuur van Norwegian toestemming heeft gegeven voor het opzetten van een Argentijnse dochtermaatschappij. Nu ook de Argentijnse regering zich positief heeft uitgelaten over de plannen van Norwegian is het aannemelijk dat men dit jaar nog gaat vliegen tussen Europa en Argentinië. 

Al langer zijn er geruchten dat Norwegian van plan is om vanuit haar Europese bases te vliegen naar Argentinië. Het gaat hierbij waarschijnlijk om Londen, Parijs, Barcelona, Stockholm en Kopenhagen. Komt hiermee een einde aan de hoge prijzen van vliegtickets tussen Europa en Zuid-Amerika?

De maatschappij heeft ook plannen voor binnenlandse en regionale vluchten binnen Zuid-Amerika. Norwegian komt daarmee in het vaarwater van het machtige en dominante LATAM. Hopelijk komt hiermee ook een eind aan de absurd hoge prijzen voor vliegtickets binnen Zuid-Amerika.

Norwegian, Argentinië, Concurrentie, lagere prijzen, Amerika
Op de routes naar Argentinië zullen waarschijnlijk nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners worden ingezet.

Norwegian zorgt voor lagere prijzen

Sinds Norwegian is gestart met vluchten tussen Europa en de Verenigde Staten hebben we gezien dat de prijzen van vliegtickets naar de Verenigde Staten flink zijn gedaald. Dit is met name van toepassing op de luchthavens vanwaar Norwegian naar Amerika vliegt.

Zo hebben grote maatschappijen als KLM en United hun prijzen flink verlaagd op Amerikaanse bestemmingen vanaf Scandinavische luchthavens. Zo vlieg je tegenwoordig al voor een kleine 300 euro retour vanuit Scandinavische luchthavens naar New York met KLM of Lufthansa! Als je vertrekt vanaf Amsterdam ben je voor dezelfde bestemming al snel 600 euro kwijt. Overigens betaal je met Norwegian veelal nog minder vanuit Scandinavië, maar daar zit geen ruimbagage of maaltijd bij inbegrepen.

Norwegian, Argentinië, Concurrentie, lagere prijzen, Amerika
In de zomermaanden met KLM vanuit Stockholm naar New York voor slechts 327 euro!

Ook vanaf de luchthavens van Londen en Parijs zijn de prijzen voor vliegtickets naar Amerika flink gedaald sinds de komst van Norwegian. Zo kun je met Air France voor slechts 330 euro retour vliegen naar New York! Rechtstreekse vluchten met o.a. Delta, Virgin of British Airways zijn beschikbaar voor een kleine 400 euro. Dit was een aantal jaren geleden nog ondenkbaar!

Norwegian, Argentinië, Concurrentie, lagere prijzen
In juni met Air France vanaf Heathrow naar New York voor slechts 323 euro!

Plannen voor Argentinië

Vluchten naar en binnen Zuid-Amerika staan bekend als prijzig door het gebrek aan concurrentie. Norwegian heeft al aangegeven dat ze de markt flink willen opschudden met lagere prijzen. De maatschappij wil naast Scandinavische luchthavens ook Parijs, Barcelona en Londen verbinden met het Zuid-Amerikaanse land.

De Argentijnse regering wil de economie graag uit het slop halen door het toerisme te ondersteunen. De hoge prijzen voor vliegtickets en de relatief lange reistijd en de veelal verplichte overstap in Buenos Aires maken het land niet aantrekkelijk.

Hier moet verandering in komen met internationale vluchten vanaf populaire regionale luchthavens. Het is dan ook aannemelijk dat Norwegian niet alleen internationaal gaat vliegen vanaf Buenos Aires, maar ook vanaf Cordoba en Mendoza. Op beide luchthavens wil de maatschappij graag een base oprichten.

Norwegian, Argentinië, Concurrentie, lagere prijzen, Amerika
Norwegian ook naar Mendoza en Cordoba?

Level

Eerder kondigde IAG’s lowcost airline Level al vluchten aan tussen Barcelona en Buenos Aires. Level zal de route per 27 juni driemaal per week uitvoeren. Tickets zijn beschikbaar vanaf 298 euro retour, maar de beschikbaarheid hiervan is erg beperkt. Veelal betaal je 500 tot 700 euro voor een retour. Mogelijk zal de komst van Norwegian de prijzen verder laten dalen.

LEVEL IAG
Een Airbus A330 van Level.

Norwegian naar Amsterdam?

Met de komst van Norwegian zullen de prijzen van vliegtickets naar Zuid-Amerika waarschijnlijk flink dalen. Hiermee komt het continent ook voor de budgetreiziger in zicht. Gezien het geringe aantal beschikbare slots op Schiphol is het echter niet aannemelijk dat Norwegian intercontinentale vluchten vanaf Amsterdam gaat uitvoeren. Mogelijk komen er in de toekomst wel intercontinentale vluchten vanaf Düsseldorf.

Maar niet getreurd! Londen, Kopenhagen of Parijs is immers een korte hop vanuit Nederland. Tegenwoordig vlieg je voor een paar tientjes naar Gatwick, Barcelona of Parijs. En misschien is het dan ook wel mogelijk om voor weinig geld naar Buenos Aires of Cordoba te vliegen voor een stedentrip.

Hoop jij ook dat Norwegian snel start met vluchten in Argentinië? Ben je al eens in Cordoba of Mendoza geweest? Of heb je een vraag of opmerking? Laat het ons dan hieronder weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *