Nieuwe voorzitter voor SkyTeam

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaart-alliantie SkyTeam heeft een nieuwe voorzitter. De Zuid-Koreaan Walter Cho, President en CEO van Korean Air, is Michael Wisbrun opgevolgd. Dat is bekend gemaakt op het jaarcongres van de IATA, de trade-organisatie van luchtvaartmaatschappijen, in Seoul. IATA vertegenwoordigt meer dan 290 airline in 120 landen, en daarmee 82% van het vliegverkeer wereldwijd. Wisbrun, afkomstig van KLM en sinds november 2015 voorzitter, gaat met pensioen. Het voorzitterschap is een nevenfunctie. Aan de dagelijkse leiding van SkyTeam staat CEO Kristin Colvile.

Walter Cho

IATA-top naar Amsterdam

Verder werd in Seoul bekend gemaakt dat de 76ste IATA-top in 2020 neerstrijkt in Amsterdam. Het congres zal van 22 tot 23 juni plaatsvinden in de RAI. KLM is gastheer. President-directeur Pieter Elbers:

Het is geweldig dat Amsterdam is gekozen voor de IATA bijeenkomst in 2020 en dat wij, als KLM, IATA kunnen hosten in 2020. (…) We zijn klaar voor de volgende eeuw en – als een van de oprichters van IATA – erg trots om iedereen volgend jaar in Amsterdam te verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *