Nieuwe sweetspot bij Alaska Mileage Plan: Condor2 min leestijd

Alaska Airlines gratis inflight messaging

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mileage Plan is het loyaliteitsprogramma van Alaska en heeft een aantal sweetspots. Het grote voordeel van dit programma is dat je een gratis stopover kunt boeken als je een award ticket boekt. Dit geldt ook voor enkele reizen, waardoor je nog meer waarde uit je award ticket kunt halen! In 2017 is Condor ook als partner toegevoegd en door deze partner is er een nieuwe sweetspot bijgekomen die vanaf nu te boeken is.

Goedkoop vliegen met Condor

Condor is een Duitse luchtvaartmaatschappij die naar veel bestemmingen vliegt en bases heeft in Duitsland. De maatschappij is onderdeel van Thomas Cook en heeft het Miles & More programma als loyaliteitsprogramma.

Doordat je via Alaska Mileage Plan een enkele reis kunt boeken inclusief stopover, kun je twee vluchten voor de prijs van een boeken. Deze stopover kan zo lang zijn als je wil, van een paar uur tot maanden. De enige voorwaarde is dat er beschikbaarheid moet zijn op de vluchten en dat je het in één keer moet boeken. Je kunt dit boeken met een vertrek uit Afrika of Amerika, met een stopover in Frankfurt. De kosten zijn dan als volgt (afhankelijk van de periode):

  • 35.000 of 40.000 miles voor Economy low
  • 40.000 of 45.000 miles voor Economy medium
  • 50.000 of 55.000 miles voor Economy high
  • 60.000 miles voor Premium Class
  • 70.000 miles voor Business class

De beste deal in onze ogen is de business class optie. Je krijgt dus voor 70.000 miles een vlucht vanuit Amerika richting Frankfurt richting Afrika. Hierdoor betaal je feitelijk maar 35.000 miles voor de vluchten, aangezien je een lange periode er tussen kunt stoppen.

Om dit te boeken moet je de Multi-city optie gebruiken. Hierdoor kun je de vluchten en data splitsen en de stopover boeken. Een voorbeeld staat hieronder, zo reis je op 22 oktober 2019 van Cape Town naar Frankfurt. Vervolgens vlieg je een week later richting Las Vegas en vervolgens naar Seattle. Je kunt echter zo ver mogelijk doorreizen als je wilt met Alaska Airlines, waarbij je ook bijvoorbeeld richting Hawaii kunt vliegen. Bij de meeste zoekopdrachten kwam het stuk met Alaska Airlines wel in economy class, dus daar moet je wel even op letten tijdens het boeken.

Alaska Airlines Condor

De grootste basis van Condor is Frankfurt, waardoor je deze bestemming het beste kunt nemen als stopover luchthaven. Je kunt vanuit Frankfurt gemakkelijk met de trein naar Nederland komen, waarbij je dan een X periode later de tweede vlucht kunt nemen. Een review van de Condor Business class kun je bijvoorbeeld op OMAAT vinden.

H/T InsideFlyer UK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *