Nieuwe Qatar Airways Premium lounge in Dubai

Qatar Airways premium lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met de opening van het nieuwe Concourse D op Dubai International Airport krijgen ook andere airlines dan Emirates de mogelijkheid modernere faciliteiten beschikbaar te stellen aan hun passagiers. Vorige maand opende Skyteam al een nieuwe lounge in de nieuwe pier van de luchthaven. Sinds begin deze maand heeft ook Qatar Airways een nieuwe lounge geopend op de thuisbasis van rivaal Emirates. De Qatar Airways premium lounge is gelegen bij gate 15. Samen met de Premium lounge in Londen is de ruimte het internationale paradepaartje van Qatar, naast de Al Mourjan lounge in Doha. Voorheen gebruikte Qatar Airways een lounge van het Dubai International Hotel.

De lounge werd op 27 april geopend door Qatars CEO Akbar al Baker, interessant genoeg in het bijzijn van Sheik Ahmed bin Saeed al Maktoum die naast voorzitter van Dubai Airport ook CEO van de Emirates groep is.

Qatar Airways Premium lounge
De CEO’s van Qatar en Emirates Group zij aan zij

Faciliteiten

De lounge biedt een uitgebreide bar en buffet om voor de vlucht nog een hapje te eten of wat te drinken. Daarnaast zijn er, naast ruime zitgedeeltes, douches beschikbaar en speciale familie ruimtes. De lounge is versierd met Mediterrane tegels en Arabische kalligrafie. Waterfonteinen moeten voor een sereen gevoel zorgen.

Toegang

Oneworld Sapphire of Emerald leden die uitkijken naar een bezoek aan deze lounge komen bedrogen uit. Net als de andere Premium lounges van Qatar in Londen en Doha is ook de Qatar Airways Premium lounge in Dubai alleen toegankelijk voor First en Business Class passagiers van Qatar Airways, en Gold en Platinum leden van het eigen Privilege Club programma. Qatar Airways doet met deze lounge dus niet mee aan de gewone Oneworld regeling.

Reis je met bijvoorbeeld British Airways of Srilankan dan kan je gebruik maken van de British Airways Galleries lounge in Concourse D. Royal Jordanian maakt voor haar premium passagiers gebruik van een andere lounge. Reis je als Oneworld Elite met Qantas? Dan mag je gebruik maken van de Emirates Business Class lounges.

Conclusie

Met 15 dagelijkse vluchten van Doha naar Dubai International was er voor Qatar reden genoeg om te investeren in een luxueuze lounge op de hub van de concurrent. Het is jammer voor Oneworld elite leden of premium passagiers van andere Oneworld airlines dat zij geen toegang krijgen tot deze lounge, maar Qatar Airways voelt zich vaker verheven boven de alliantie standaarden.

Er zijn regelmatig goede tarieven beschikbaar voor business class vluchten naar Dubai via Doha. Onthoud dat de regionale vluchten, bijvoorbeeld Doha-Dubai, als onderdeel van een business class reis als ‘first class’ worden gemarkeerd. Dit betekent dat je op Doha voorafgaand aan je korte vlucht naar Dubai ook toegang krijgt tot de first class lounge!
Verder kan je er ook voor kiezen naar het nieuwe vliegveld van Dubai, Dubai World Central (DWC), te vliegen met Qatar. Daar kan je de Marhaba lounge in als premium passagier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *