Nieuwe duurzame comfort kits bij SAS1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als je business class vliegt verwacht je een goed comfort aan boord. Daarbij hoort natuurlijk ook een amenity kit. Ook wel comfort kit genoemd. Dit is een soort toilettasje met bijvoorbeeld verzorgingsproducten. Elke airline geeft hier zijn eigen draai aan. Zo heeft KLM bijvoorbeeld het ontwerp van de kit in samenwerking met Jan Taminiau gedaan. Lufthansa kreeg recentelijk nog een prijs voor de beste First Class amenity kit. SAS presenteert nu een nieuwe comfort kit. Hierbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Selected by SAS

SAS werkte voor deze nieuwe comfort kit samen met lokale leveranciers. De maatschappij selecteerde hierbij op duurzaam ontwerp en herkomst. De kit bestaat uit vijf producten van vooraanstaande Scandinavische merken. Karl Sandlund, EVP Commercial, stelt dat de maatschappij diverse maatregelen neemt om de operatie te verduurzamen. Zo gebruiken bijvoorbeeld sommige toestellen biobrandstof. Ook is er gekozen voor een lichtere cabine en biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.

SAS Business class cabine (Bron: SAS)
Business class cabine (Bron: SAS)

Comfort Kit

De comfort kit zal beschikbaar zijn voor reizigers in business class op vluchten vanuit Scandinavië naar de VS en Azië. Ze worden sinds december uitgedeeld. Niet iedereen krijgt precies dezelfde kit. Er is namelijk voorzien in drie verschillende kleuren. Je krijgt dan de volgende producten:

 

De nieuwe duurzame comfort kits van SAS (Bron: SAS)
De nieuwe duurzame comfort kits van SAS (Bron: SAS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *