Nieuwe AMEX Centurion Lounges in Denver en Los Angeles2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express maakte een tijdje terug al bekend een nieuwe Centurion Lounge te openen op de luchthavens van New York en Denver. Eerder deze maand kwam ook het bericht dat er een nieuwe Centurion Lounge geopend zal worden in Los Angeles. Daarmee komt het totaal aantal lounges van AMEX op twaalf. Deze exclusieve lounges zijn alleen te bezoeken indien je beschikt over de American Express Platinum creditcard.

De nieuwe lounges worden vooral ontworpen om bezoekers een gevoel van rust en luxe te geven. Er zullen ruimtes zijn waar je gezellig kunt zitten met wat te eten of te drinken. Hier is genoeg gelegenheid om bij te praten met je reisgenomen. Daarnaast zal er ruimte zijn om uit te rusten in stiltezones en gebruik te maken van luxe sanitaire voorzieningen. Uiteraard is er gedacht aan comfortabele werkplekken met snel internet. Ook zal er een spa komen. In elke lounge zijn medewerkers van de creditcardmaatschappij aanwezig die bezoekers helpen met al hun vragen over AMEX. Ook bieden zij hulp bij reis gerelateerde zaken. Dit is standaard onderdeel van de dienstverlening voor houders van de exclusieve Platinum kaarten van AMEX.

Food & Beverages

Met het aanbod van maaltijden en drankjes wil AMEX ook een gevoel van luxe en verfijning geven. Zo zijn de maaltijden en snacks samengesteld door een chef-kok en zijn de wijnen en cocktails speciaal geselecteerd door een sommelier.

Rendering van het ontwerp van de Centurion Lounge in Denver
Rendering van het ontwerp van de Centurion Lounge in Denver

Loungetoegang

Toegang tot de Centurion Lounges krijg je alleen indien je een kaarthouder bent van een van de AMEX Platinum creditcards. Je krijg ook toegang als je lid bent van Centurion. Als je een Platinum kaart hebt mag je twee reisgenoten meenemen als gast. Ben je lid van Centurion dan kun je je gehele familie meenemen, mocht je dat willen, of twee reisgenoten. Voor elke extra gast wordt 50$ in rekening gebracht. American Express heeft Centurion Lounges op de luchthavens van New York La Guardia, Las Vegas, Dallas/Fort Worth, San Francisco, Miami, Seattle, Houston, Philadelphia en Hong Kong. In 2019 worden New York, Denver en Los Angeles toegevoegd.

Rendering van de toegang tot de Centurion Lounge in Denver
Rendering van de toegang tot de Centurion Lounge in Denver

AMEX Platinum Card

De Platinum Credit Card is de meest exclusieve creditcard van American Express. Naast de Platinum kaart zijn er de Green, Silver en Gold Card. AMEX geeft ook co-branded kaarten uit. Bijvoorbeeld met Air France – KLM. Een co-branded kaart kan aanvullende voordelen opleveren naast het sparen van punten. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van de Flying Blue American Express kaarten.

Met al die luxe van AMEX is er geen enkele reden meer om de Centurion Lounges te verlaten. Nou ja, alleen om je vlucht te halen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *