Air France gaat nieuwe lounge openen op Parijs CDG – Terminal 2F

Nieuwe lounge CDG Air France 2F

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France zal een nieuwe lounge openen op Parijs Charles-de Gaulle (CDG). Deze lounge komt in terminal 2F. Het is de bedoeling dat de lounge eind dit jaar open gaat. Passagiers met lounge toegang die met Air France reizen en vertrekken voor een middellange afstandsvlucht in het Schengen gebied of binnen Frankrijk reizen, kunnen gebruik maken van de lounge.

Nieuwe lounge voor Air France in CDG 2F

De lounge heeft een oppervlakte van 3.500 vierkante meter. De nieuwe lounge zal zich bevinden in het midden van de twee instapzones die samen Terminal 2F vormen.

Voor deze nieuwe lounge zal Air France samenwerken met Jouin Manku Studio. Catherine Villar, SVP Customer Experience, zegt het volgende over deze samenwerking voor de lounge:

We zijn verheugd om Patrick Jouin en Sanjit Manku op te nemen in de ongelooflijke geschiedenis die Air France sinds zijn oprichting met design heeft gehad. Na Charlotte Perriand, Andrée Putman en meer recent Noé Duchaufour-Lawrance en Mathieu Lehanneur, gaat er een nieuwe creatieve fase voor ons open. Door een iconische nieuwe lounge te creëren, zal de Jouin Manku-studio de zeer Franse notie van gastvrijheid versterken, door plezier en poëzie te combineren.

Ook zijn Patrick Jouin en Sanjit Manku trots op deze samenwerking met de luchtvaartmaatschappij:

We zijn er erg trots op dat we dit nieuwe project samen met Air France beginnen. Met deze nieuwe lounge willen we de klanten van de luchtvaartmaatschappij een echt moment van opschorting van de tijd voor het opstijgen bieden. In het hart van de lounge zal een “runway view”, een groot gebogen raam met uitzicht op de hemel, de indruk versterken dat men zich in het hart van de luchthaven in een luchtbel van sereniteit bevindt. We hebben een intuïtieve ruimte ontworpen waar elke klant van kan genieten, ongeacht het moment van de dag.

Deze passagiers hebben lounge toegang

Passagiers die reizen in business class of Skyteam Elite+ status hebben kunnen gebruik maken van de nieuwe Air France lounge. Zo hebben bijvoorbeeld Flying Blue Gold en Platinum leden toegang, ongeacht de reisklasse. Als je (last-minute) een upgrade boekt van bijvoorbeeld economy naar business class, dan krijg je ook toegang.

Onlangs is de luchtvaartmaatschappij gestart met het aanbieden van Business Class voor vluchten binnen Frankrijk. Hierdoor kunnen passagiers die een aansluiting hebben op bijna alle vluchten in dezelfde reisklasse reizen. De stoel voor binnenlandse vluchten in Frankrijk wijkt niet veel af van die in Economy class. Het voordeel is echter wel dat je gebruik kunt maken van o.a. priority boarding en lounge toegang. Meer informatie hierover kun je in dit artikel vinden op InsideFlyer.

Nieuwe lounge Parijs CDG Air France 2F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *