Nieuwe A220 van Air France bijna klaar voor vertrek1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het debut van de Airbus A220 bij Air France laat niet lang meer op zich wachten. De eerste A220-300 van Air France heeft vorige week namelijk haar eerste succesvolle officiële testvlucht gemaakt in Canada. Eind september moeten de eerste toestellen daadwerkelijk in Frankrijk gaan vliegen.

Airbus A220

De nieuwe Airbus A220-300 toestellen moeten de verouderde A318 en A319 gaan vervangen. Air France heeft er 60 stuks van besteld voor het short en medium haul netwerk vanuit Parijs-Orly. Het toestel heeft 148 stoelen in een 3-2 configuratie. De cabine is voorzien van de nieuwste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan WiFi aan boord en USB-aansluitingen bij elke stoel (type A en C).

Vorige week dinsdag maakte de eerste A220 in Air France livery een testvlucht vanuit Mirabel Airport in Canada. Na een vlucht van een paar uur kwam de crew van Airbus en Air France weer terug. De tests zijn succesvol verlopen. Zodra de volgende A220 gereed zijn zullen deze ook getest worden. Na deze testvlucht kan de volgende fase van trainingen in Frankrijk beginnen.

Airbus A318 van Air France op de landingsbaan (Bron: Air France)
Airbus A318 van Air France op de landingsbaan (Bron: Air France)

Dienstregeling

De A220s gaan vanuit Parijs-Orly vliegen op short en medium haul bestemmingen. De bedoeling is om het nieuwe toestel vanaf eind september al in te zetten. De vliegtuigen zullen in ieder geval binnen Frankrijk gaan vliegen. Verder is de verwachting dat we de A220 ook in Duitsland, Spanje, Italië en Zwitserland terug zullen gaan zien. De exacte dienstregeling is echter nog niet bekend gemaakt. Ook op de website van de Franse nationale carrier is de inzet van de A220 nog niet terug te vinden. Ook op de site van Air France-KLM is de A220 nog niet te zien.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *