Nieuw Zeeland introduceert ETA verplichting vanaf 1 oktober2 min leestijd

Air New Zealand

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor reizen naar Nieuw-Zeeland heb je vanaf gisteren 1 oktober 2019 een Electronic Travel Authority (ETA) nodig. Eerder schreven we hier al over in dit artikel. Deze reisvergunning geldt voor alle personen die de nationaliteit hebben van landen die onder de visa waiver vallen, waaronder Nederland en België. Deze ETA is vergelijkbaar voor bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Je hebt deze ETA nodig als:

  • Je het land bezoekt en de nationaliteit hebt van een Visa Waiver land (waaronder NL en BE)
  • Je het land bezoekt en een overstap maakt in Nieuw-Zeeland met vertrek uit een Visa Waiver land
  • Voor passagiers van een cruiseschip, ongeacht de nationaliteit
  • Je een permanente inwoner bent van Australië

Deze ETA moet je aanvragen voordat je op reis gaat. Het kan 72 uur duren voordat deze is goedgekeurd. Heb je geen ETA of is deze nog niet behandeld, dan zul je niet toegelaten worden tot het vliegtuig. Het kan natuurlijk sneller afgehandeld worden dan 72 uur, maar neem voor de zekerheid hier ruim voldoende de tijd voor.

Aanvragen van een NZeTA

Vanaf 1 juli 2019 kun je een NZeTA aanvragen. Je zou dit kunnen doen via de gewone website en bent dan NZD $ 12 kwijt. Doe je dit via de app, dan kost het je NZD $ 9. Via de app is het dus NZD $ 3 goedkoper. Nadat je NZeTA is goedgekeurd, is deze 2 jaar geldig. Je kunt dan meerdere malen het land binnenreizen en hoeft dus niet elke keer een nieuwe aanvraag in te dienen.

International Visitor Conservation and Tourism fee

Voor een bezoek aan Nieuw Zeeland, moeten alle reizigers die een NZeTA aanvragen en in het land verblijven ook een International Visitor Conservation and Tourism fee (IVL) betalen. Deze IVL helpt om de natuur en infrastructuur op peil te houden en kost NZD $35. Deze fee hoef je dus niet te betalen als je op doorreis bent en alleen overstap op de luchthaven van Auckland. Meer informatie over de IVL kun je op deze pagina vinden.

Alle informatie over de ETA en IVL verplichting kun je op deze pagina van de New Zealand Immigration vinden.

Visum vereisten en voorwaarden kunnen veranderen. Controleer daarom altijd zelf, kort voor vertrek, bij de ambassade de meest actuele informatie.

Afbeeldingen ©Air New Zealand/Star Alliance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *