American Airlines Basic Economy fares nu ook in Europa

Basic Economy op Trans-Atlantische vluchten (Bron: American Airlines)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines introduceert vanaf april 2018 Basic Economy op sommige trans-Atlantische vluchten. De Amerikaanse maatschappij rolt dit product verder uit samen met haar partners British Airways, Iberia en Finnair. Basic Economy op trans-Atlantische vluchten zal qua restricties vergelijkbaar zijn als op binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten. Ben je AAdvantage elite deelnemer? Dan geniet je niet van alle voordelen die je normaal hebt. 

Wat is Basic Economy?

Het product van Basic Economy is nagenoeg hetzelfde als de standaard Economy. Boek je een stoel Basic Economy dan mag je als laatste aan boord gaan. Ben je AAdvantage elite deelnemer, dan krijg je wel voorrang bij het boarden. Je stoel wordt toegewezen zodra je ingecheckt bent op de luchthaven. Wil je eerder inchecken? Dat is mogelijk vanaf 48 uur voor vertrek, tegen betaling. Je betaalt nu voor het inchecken van bagage vanaf het eerste stuk. In Basic Economy mag je een stuk handbagage en een accessoire gratis meenemen. Het stuk handbagage mag maximaal de volgende afmetingen hebben: 45 x 35 x 20 cm. Als je Basic Economy boekt binnen de VS mag je geen gebruik maken van de bagagebakken boven de stoelen. Deze regel lijkt niet van toepassing op dit tarief op trans-Atlantische vluchten.

Service

De stoel bevindt zich net als Economy gewoon in de Main Cabin van de AA toestellen. Inflight Entertainment, drankjes en snacks zijn ook gewoon gratis beschikbaar. De tickets in Basic Economy zijn niet te annuleren en kunnen ook niet standaard gewijzigd worden. In sommige gevallen zijn wijzigingen mogelijk tegen betaling. Upgrades zijn niet toegestaan, ook niet als AAdvantage elite deelnemer.

AA Main Cabin interior (Bron: American Airlines)
AA Main Cabin interior (Bron: American Airlines)

AAdvantage

Ben je (elite) deelnemer van het frequent flyer programma van American Airlines? Dan gelden dus niet alle voordelen die je normaal zou genieten. Gelukkig verdien je nog steeds AAdvantage Miles en kun je kwalificeren voor elite status. Echter levert dit wel minder op dan wanneer je standaard Economy (of een hogere klasse) boekt. Meer over AAdvantage lees je hier.

Alle restricties van deze fare zie je in de tabel hieronder.

Basic Economy op Trans-Atlantische vluchten (Bron: American Airlines)
Basic Economy op Trans-Atlantische vluchten (Bron: American Airlines)

Wat zijn jouw ervaringen met American Airlines? Ooit wel eens gevlogen met een (Basic) Economy fare? We horen graag je reacties en ervaringen op het forum of in de reacties hieronder. 

(Bron: American Airlines)

Reacties

  1. Kris zegt

    Ik vraag me af hoe men gaat controleren of je met een basic economy ticket geen gebruik maakt van de bagagebakken? Dat is toch niet te doen…. Het enige dat iets of wat te controleren is, is de grootte van wat mee aan boord wordt genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *