nhow Rotterdam

De receptie in het nhow Rotterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

‘Elevate your stay’ –

Op 10 januari jl. opende het nhow Rotterdam zijn deuren voor het publiek. Dit hotel is pas het 3e nhow hotel naast Berlijn en Milaan. Via de hoteltonight app had ik de mogelijkheid om hier een nachtje te slapen.

Elk nhow hotel heeft een ander thema heeft. Bij het nhow Berlijn draait alles om muziek en het nhow in Milaan heeft als thema mode. Het nhow Rotterdam is ontworpen door Rem Koolhaas en heeft daardoor het thema architectuur.

Welkom bij aankomst
Welkom bij aankomst

Aankomst en Check-in
Na aankomst op Rotterdam centraal nam ik de metro richting het hotel. Eenmaal aangekomen op het juiste station keek ik omhoog en gelijk wist ik waar ik moest zijn.

Met de receptie op de begane grond telt het hotel 23 verdiepingen en ik kreeg kamer 2306 toegewezen. Het hotel heeft een aantal geweldige USP’s zoals Rem Koolhaas of dat het maar 1 van 3 nhow hotels wereldwijd is, maar tijdens de check-in bleef het stil en geen woord over het hotel op zich.

De receptie in het nhow Rotterdam
De receptie in het nhow Rotterdam

Kamer
Met een kamer op de 23e verdieping was het uitzicht natuurlijk prachtig en mijn sunrise kamer kan ik het beste omschrijven als: hip, modern en urban. Een geweldige kamer en met afstand het beste NH Hotel waar ik ooit heb geslapen. (Waren alle NH hotels maar zo!)

Op welke verdieping is mijn kamer?
Op welke verdieping is mijn kamer?
Spreuken op de muren van het nhow Rotterdam
Spreuken op de muren van het nhow Rotterdam

Maar ondanks het feit dat het hotel helemaal nieuw was en is heb ik toch een aantal opmerkingen:

1 Televisie: De televisie zat in een spiegel met een Nintendo achtige afstandbediening die letterlijk alleen maar werkte op het moment dat je 100% recht voor de spiegel stond. (En dus kon je liggend op het bed niet van zender wisselen)

2 Badkuip: Dit is naar mijn mening echt een design fout aangezien ik niet het water aan kon zetten zonder dat ik IN de badkuip ging. Dat betekend dat je niet zomaar binnen kunt lopen en de badkuip vol kunt laten lopen.. je moet eerst je schoenen en sokken uit doen enzovoort…

3 Geluidsoverlast: Zelfs slapen op de 23e verdieping is geen garantie voor een goede nachtrust. Ik werd op zaterdag ochtend al rond 0700 uur wakker omdat ze buiten gewoon met een verbouwing bezig waren. Niet iets waar het hotel iets aan kan doen maar op de 23 verdieping zou ik er toch niet wakker van moeten worden.

Nogmaals de look & feel van het hotel en mijn kamer is geweldig. Een ander compliment aan NH is het feit het internet lekker snel en gratis was! (En dat is soms ook wel anders in een standaard NH hotel.

Mijn ''Sunset'' kamer
Mijn ”Sunset” kamer
Sunset kamer
Sunset kamer
Badkamer
Badkamer
Shampoo en co
Shampoo en co
Bureau
Bureau
Televisie in de spiegel
Televisie in de spiegel
Uitzicht vanuit mijn kamer
Uitzicht vanuit mijn kamer

Faciliteiten
Op de 7e verdieping bevind zich het restaurant en de bar van het hotel. In de avond was de bar vol met mensen en het restaurant had geen plek voor mij. (Goede business dus voor het hotel) Gelukkig is het ontbijt in de ochtend op de zelfde locatie en had ik alsnog de kans om hier even rond te lopen.

Bar & Restaurant in het nhow Rotterdam
Bar & Restaurant in het nhow Rotterdam

Het ontbijt is een standaard NH ontbijt (anti ox) en bij het ontbijt vroeg ik of iemand mijn kamernummer nodig had waarop de medewerkster mij vertelde dat ze dat niet hoefde te weten aangezien ze in de eerlijkheid van hun gasten geloven. (Dus ben je in Rotterdam en wil je een gratis ontbijt dan weet je waar je moet zijn)

Ontbijt
Ontbijt

Op de 23 verdieping bevind zich ook de gym van het hotel. Een zeer kleine ruimte met maar een paar toestellen. Maar wel een fantastisch uitzicht over Rotterdam en ook al sport je niet gewoon even naar binnen gaan om te genieten van het uitzicht.

Een geweldig uitzicht op Rotterdam
Een geweldig uitzicht op Rotterdam

Conclusie
Het hotel is helemaal nieuw en met afstand het beste NH hotel in Nederland. (En NH heeft nogal wat hotels in Nederland) Met een volle bar, een goedlopend restaurant en een hippe uitstraling is het nhow Rotterdam zeker een hotel waar ik in de toekomst nog wel eens zou willen slapen.

nhow Rotterdam
nhow Rotterdam

Quick facts:
Locatie: Rotterdam
Prijs: EUR93 inclusief ontbijt
Programma: NH Rewards
Status: Geen
Hotel: nhow Rotterdam
Pro’s: Een nieuw design hotel op een prachtige locatie met betrouwbaar en snel internet
Cons: Klein beetje te veel design daarom is niet alles even praktisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *