Na KLM kun je nu ook bij Air France je maaltijd reserveren1 min leestijd

Business Class Maaltijd Reserveren Air France Parijs

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij Air France kunnen passagiers die in Business Class reizen nu voor bijna alle long haul vluchten vooraf een warme maaltijd reserveren. Een maaltijd reserveren is sinds kort ook mogelijk bij KLM voor een geselecteerd aantal bestemmingen.

Maaltijd reserveren bij Air France in Business Class

Met de maaltijdvoorselectie kunnen passagiers een maaltijd kiezen uit de vier gerechten die worden aangeboden in de Business Clas cabine van Air France. De komende maanden is het menu samengesteld door Thierry Marx, die twee Michelin sterren op zijn naam heeft staan. 

In totaal staan er acht nieuwe gerechten op het menu voor de komende vier maanden, waaronder:

 • Speltroomsoep met een crumble van zwarte olijven en gebakken courgettes,
 • Kabeljauw en gamba’s met saffraanrijst en piquillo coulis,
 • Parelhoen met wortel en kastanjepuree,
 • Varkenslende met een coulis van langoustine, geserveerd met bloemkoolpuree en cantharellen.

In aanmerking komende passagiers kunnen een keuze maken via ‘My Booking’ op de website of app van de luchtvaartmaatschappij. Dit kan vanaf 15 dagen tot 24 uur voor vertrek. Een maaltijd wijzigen kan ook tot 24 uur voor vertrek. Deze passagiers ontvangen per e-mail ook een uitnodiging voor het reserveren van een maaltijd.

T. Marx Business dish [SEP - OCT 2023] (3) ©Air France

Maaltijd reserveren bij KLM

Bij partner KLM is het sinds kort ook mogelijk om een pre-order te plaatsen voor een maaltijd in de World Business Class cabine. Bij KLM kun je vanaf 45 dagen tot 48 uur voor vertrek een keuze maken. De pre-order is voor de hoofdmaaltijd gedurende de vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol. De reservering is mogelijk voor een geselecteerd aantal bestemmingen.

Reis je in Economy Class met KLM of Air France? Dan hebben beide luchtvaartmaatschappijen ook speciale a la carte maaltijden. Deze kun je tegen betaling reserveren via ‘My Booking’.

Nieuw menu KLM World Business Class

Afbeeldingen ©KLM/AirFrance

Reacties

 1. Xandrios zegt

  Dit is al heel lang mogelijk bij AF. De titel doet vermoeden dat KLM dit als eerste aanbied – maar in werkelijk is klm erg laat met deze mogelijkheid. En zelfs dan bied klm het nog lang niet op alle routes aan.

  Andere airlines geven deze optie overigens zelfs short haul (bijv Aegean).

  • van der Kolk zegt

   Precies. Ik snap dit artikel niet. Bij Air France en Delta reserveer ik mijn maaltijden al een aantal jaren (die enkele keer dat ik geluk heb en Business Class mag boeken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *