mySQupgrade: bieden op upgrade bij Singapore Airlines2 min leestijd

mySQupgrade

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore Airlines introduceert mySQupgrade; een programma waarbij passagiers met een Economy Class ticket kunnen bieden op een upgrade naar Premium Economy. Passagiers die in aanmerking komen krijgen 7 dagen voor de vlucht een email met uitnodiging om een bieding te plaatsen. Op basis van welke criteria SQ de uitnodigingen verstuurt, bijvoorbeeld boekingsklasse of boekingskanaal, is niet bekend. Passagiers kunnen hierbij bieden tussen een minimum en een maximum bedrag in US$. Er is een ‘strength meter’ die aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat een bepaald bedrag wordt geaccepteerd, maar dit is geen garantie. Bij een boeking voor meerdere personen geldt de bieding voor elke passagier.

Een bod plaatsen kan tot 50 uur voor vertrek. 48 uur voor vertrek ontvangen passagiers die een bod hebben geplaatst een email of hun bod geaccepteerd is. Alleen bij goedgekeurde biedingen wordt er iets in rekening gebracht. Singapore Airlines heeft een FAQ samengesteld die je hier (klik) kan vinden.

mySQupgrade
Hoe mySQupgrade werkt

Volgens de maatschappij krijgen upgrades met miles via het Krisflyer programma prioriteit boven de mySQupgrade biedingen.

Singapore Airlines Premium Economy

Premium Economy is bij Singapore Airlines beschikbaar op geselecteerde A380-800’s, Boeing 777-300ER’s en op alle A350-900’s die ook naar Amsterdam vliegen (klik). mySQupgrade is nu op een beperkt aantal vluchten beschikbaar maar dit zal worden uitgebreid naar heel het netwerk waar de Premium klasse beschikbaar is. Het is onduidelijk of dit ook beschikbaar wordt voor upgrades naar Business Class maar ik verwacht van niet. Singapore Airlines wil haar Business Class exclusief houden.

Voordelen van Premium Economy omvatten een kleinere cabine met een bredere stoel en natuurlijk meer beenruimte. Op de grond ontvangen passagiers priority check-in, boarding en bagageafhandeling. Aan boord is er een zeer groot scherm voor het Krisworld entertainment systeem, een leeslamp en noise-cancelling headset. Verder is de service uitgebreider en kunnen passagiers van te voren een maaltijd selecteren via het Book-the-Cook programma.

Singapore Airlines A350
Singapore Airlines A350 Premium Economy

Vlieg jij binnenkort met Singapore Airlines en heb je een uitnodiging gekregen? Ik ben benieuwd naar de bedragen! Deel ze hieronder in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *