Mövenpick Casablanca2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Midden vorig jaar werd het Holiday Inn Casablanca lid van de Mövenpick hotelgroep en was het Mövenpick Casablanca geboren. Tijdens twee korte verblijven in Marokko konden wij dit vijf sterren hotel eens uittesten.

Movenpick CMN exterieur
Het hotel bevindt zich vrij centraal in Casablanca, op enige afstand van de kust en haven. Zo’n beetje de enige manier om het te bereiken is via taxi. Het gebouw stamt uit de jaren 80 maar onderging begin dit decennium een grondige update. De lobby van het hotel oogt modern, met enkele gezellige zithoeken voorbij de check-in en conciërge balies. De check-in verloopt vrij vlot en binnen de kortste keren heb ik mijn kamersleutel.

Movenpick CMN lobby
Leuk aan het hotel is dat alle kamers van het hotel een verschillende lay-out hebben. Reizigers die hier meerdere keren verblijven krijgen zo telkens een nieuwe kamer voorgeschoteld om de sleur wat te breken. De kamers hebben een moderne Marokkaanse inrichting, met veel bruintinten in het meubilair. Het bed vond ik persoonlijk wat aan de harde kant. De televisie is wat klein uitgevallen, maar biedt gelukkig een ruim aanbod van internationale zenders.

Movenpick CMN kamer
Het hotel biedt naast een betalende high-speed wifi verbinding ook gratis draadloos internet tegen een lagere snelheid. De gratis versie was echter wel snel genoeg om YouTube te streamen; dus behalve voor wie echt intensief met het internet bezig moet zijn volstaat voor de meeste gasten de gratis versie ruimschoots.

De badkamer is vrij ruim en modern ingericht. Het is er wel vrij duister, vooral als je een douche neemt.

Movenpick CMN badkamer
Het ontbijt wordt geserveerd in een aangename en moderne zaal, die haast volledig in zwart wit tinten uitgevoerd werd en volgens het hotel inspiratie vindt in het Casablanca uit de jaren 50. Het ontbijtbuffet biedt een ruime keuze, met naast het “normale” aanbod ook enkele typische Marokkaanse gerechten. Op verzoek en mits je enig geduld hebt komt het personeel je ook een latté of muntthee serveren.

Movenpick CMN ontbijtzaal
Op het dak van het hotel; op de zestiende verdieping, bevindt zich een aangenaam zwembad omringd door loungezetels, waar het tijdens een zomerse dag zalig vertoeven is, alsook een kleine maar vrij volledige gym.

Movenpick CMN zwembad & gym
In de kelderverdieping bevindt zich een nightclub die er echter telkens ik er passeerde verlaten bijlag en er eerlijk gezegd ook niet echt uitnodigend uitzag. Ten slotte verliep de checkout beide keren dat ik er was vrij chaotisch. Je zou verwachten dat men in een hotel enige ervaring heeft met het uitchecken van gasten, maar helaas, telkens werd het een rommeltje met rekeningen die onvolledig waren of kredietkaarten die maar niet door het systeem geaccepteerd werden. Een kleine smet toch op wat verder een heel aangenaam hotel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *