Minder treinen naar Schiphol door personeelstekort NS2 min leestijd

NS Intercity rijdt over een brug (Bron: NS)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De problemen op Schiphol beperken zich helaas niet tot het vliegverkeer. NS heeft namelijk bekend gemaakt de komende tijd de dienstregeling rondom Schiphol te moeten aanpassen door een tekort aan personeel. Dat betekent in de praktijk dat er minder treinen zullen rijden van en naar Schiphol. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging tot 15 minuten.

NS past dienstregeling aan

Door het personeelstekort bij de Nederlandse Spoorwegen past de vervoerder regelmatig de dienstregeling aan. Zo reden er eerder al minder treinen rondom bijvoorbeeld Rotterdam en Utrecht. Met de vakantieperiode in zicht zal het tekort aan beschikbare machinisten en conducteurs mogelijk verder oplopen. Medewerkers op de trein hebben immers ook recht op vakantie.

Vanaf maandag 13 juni 2022 rijdt NS ieder geval ook minder treinen van en naar Schiphol. Het gaat om de verbindingen van Rotterdam Centraal naar Schiphol en Arnhem Centraal naar Schiphol, en v.v. Het lijkt erop dat de treinen die onder de NS International dienstregeling vallen wel volgens planning (bijvoorbeeld Thalys). Er zijn vanaf maandag 13 juni 2022 gemiddeld zo’n tien verbindingen per uur tussen Rotterdam en Schiphol. Het meerendeel daarvan is mogelijk zonder overstap. Vanaf Arnhem zijn dat vier verbindingen per uur, waarvan twee zonder overstap. NS raadt reizigers aan vlak voor vertrek de dienstregeling te raadplegen via de website of NS App.

Het treinstation onder Schiphol gaat overigens binnenkort op de schop. De eerste werkzaamheden moeten begin volgend jaar al starten. Station Schiphol Airport moet overzichtelijker worden, met logischere looproutes en meer capaciteit.

Internationale doorverbindingen op Schiphol zijn er niet alleen met het vliegtuig. Je kunt namelijk ook met de trein naar het buitenland reizen. Een voorbeeld is de Thalys naar Antwerpen, Brussel en Parijs. Maar ook de NS International trein rijdt naar Antwerpen en Brussel. Met een overstap op Amsterdam Centraal is het ook mogelijk om met bijvoorbeeld Eurostar naar Londen en ICE International naar Berlijn te reizen. Internationale treintickets kun je boeken bij NS International.

Problemen op Schiphol

De grote problemen op Schiphol startten in de meivakantie eerder dit jaar. Door een samenloop van omstandigheden waren er lange wachtrijen, grote vertragingen en vele annuleringen. KLM moest zelfs de ticketverkoop tijdelijk stilleggen, een ongeëvenaarde situatie. Schiphol heeft inmiddels een actieplan gepresenteerd. De vraag is echter is dat plan voldoende zal zijn om de komende periode goed door te komen, aangezien de zomervakantie voor de deur staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *