MIAT Mongolian Airlines wil toetreden tot Oneworld2 min leestijd

MIAT Mongolian Airlines1

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

MIAT Mongolian Airlines heeft plannen om toe te treden tot de Oneworld alliantie. Al gaat het in eerste instantie wel om Oneworld Connect. De maatschappij werkt nu al samen met Japan Airlines en Cathay Pacific. Oneworld is eigenlijk de enige van alle allianties die de laatste jaren aan het groeien is. Vorig jaar trad ook al Oman Air toe tot de alliantie.

MIAT bij Oneworld

Met slechts zeven toestellen is MIAT Mongolian Airlines een kleine maatschappij maar er zijn plannen om te groeien. Zo heeft de maatschappij onlangs nog twee gloednieuwe Boeing 787-9 Dreamliners besteld en zijn er ook plannen om naar de Verenigde Staten te vliegen. Naar Europa vliegt MIAT op dit moment enkel op Frankfurt. Het toetreden tot een alliantie is blijkbaar ook een stap naar groei voor de maatschappij. In een interview met CNN legde CEO Munkhtamir Batbayar nog uit dat het toetreden tot de Oneworld alliantie de beste weg naar groei is. De maatschappij had natuurlijk ook kunnen kiezen voor Star Alliance of SkyTeam. Toetreden tot Oneworld Connect lijkt echter wel de meest logische stap aangezien MIAT op dit moment al nauw samenwerkt met zowel Cathay Pacific en Japan Airlines.

MIAT Mongolian Airlines2
MIAT Mongolian Airlines wil toetreden tot de Oneworld alliantie. (Foto: SkyTrax)

Aan de andere kant vliegt de maatschappij nu niet bepaald naar verre Oneworld hubs. De luchthavens van Frankfurt en Istanbul zijn bijvoorbeeld beide hubs van Star Alliance. Je zou je best kunnen voorstellen dat MIAT in de toekomst ook plannen zou ontwikkelen om naar bijvoorbeeld Qatar, Londen of Madrid te gaan vliegen.

Over Oneworld Connect

Oneworld Connect is bedoelt voor kleine maatschappijen waarvan het op dit moment nog geen zin heeft om toe te treden als volwaardig lid van Oneworld. Op dit moment is Fiji Airways het enige lid van Oneworld Connect. MIAT Mongolian Airlines zou zich hier dus in de toekomst bij kunnen toevoegen. Wanneer de maatschappij precies zou toetreden is op dit moment nog niet bekend.

Uitgelichte afbeelding: MIAT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *