Malaysia Airlines First Class Golden Lounge4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Meer van deze trip:

– Trip Introductie: Bruno’s Reünie Trip
British Airways Galleries Lounge Amsterdam
– BA Club Europe naar Amsterdam en terug
British Airways Concorde Room
– British Airways First Class naar Hong Kong
– Cathay Pacific The Cabin Business Class Lounge
– Malaysia Airlines Business Class Golden Lounge Singapore
– The Qantas Singapore Lounge 
– Malaysia Airlines Business Class naar Kuala Lumpur
– Malaysia Airlines First Class Golden Lounge Kuala Lumpur (dit artikel)

Malaysia Airlines heeft drie business class lounges en één first class lounge op Kuala Lumpur. De regionale en binnenlandse lounges zijn te bevinden in de ‘Main Terminal’ en verschillen niet veel van de lounge in Singapore (klik), maar de lounges zijn groter en het buffet is uitgebreider. Intercontinentale vluchten vertrekken vanuit de ‘Satellite Terminal’ op Kuala Lumpur. Hier zijn Malaysia Airlines’ mooiere lounges te bevinden, die net gerenoveerd zijn: één voor Business Class en een andere voor First Class. Er is een gezamenlijke entree voor de twee lounges, en de lounge is toegankelijk voor alle OneWorld Premium en Elite status passagiers.

image1 (1)
Golden Lounge Entree

Ik liet mijn boarding pass aan de lounge-agent zien en werd geadviseerd om 20 minuten voor vertrek naar de gate te gaan. De lounge is ontzettend groot voor de drie vluchten per dag die Malaysia Airlines heeft met First Class aan boord. OneWorld Emerald Elite-leden mogen ook gebruik maken van de First class lounge en daar waren er vandaag blijkbaar een heleboel van aangezien er maar één vlucht in de ochtend vertrekt met First class.

image3
First Class Lounge Entree
image4
First Class Lounge Entree

Ik had nog niet ontbeten, daarom besloot ik te eten in het “Platinum Lounge” restaurant. Ik vond het een beetje een aparte naam voor het restaurant, aangezien ik al in een lounge zat… Het restaurant is mooi en heeft een goed uitzicht op de vliegtuigen. Er was een a la carte-menu en een klein buffet, maar niet veel om uit te kiezen. Het restaurant was bijna helemaal vol toen ik aankwam, gelukkig liep er wel veel bediening rond. Een serveerster wenste mij een goedemorgen en nam mijn bestelling op – het werden de Amerikaanse pannenkoeken, omdat ik zin had in iets zoet.

image5
Menu
Platinum Lounge Restaurant
Platinum Lounge Restaurant
Buffet
Buffet
Uitzicht van het Restaurant
Uitzicht van het Restaurant
Amerikaanse Pannenkoeken
Amerikaanse pannekoeken

Toen ik klaar was met mijn ontbijt was de lounge bijna helemaal leeg gelopen, en dus waren er veel zitplekken waar ik uit kon kiezen. Ook hier was er weer een mooi uitzicht op de vliegtuigen. In het lounge gedeelte liepen ook obers rond dus bestelde ik thee en gebruikte ik één van de vele stopcontacten om mijn telefoon op te laden. De stoelen waren comfortabel en privé, ze deden mij denken aan de stoelen die je kan vinden in de First class lounge van Singapore Airlines.

First Class Lounge
First Class Lounge

De Business en First class lounges delen een gezamenlijke Business Center met desktops, printers en meer kantoorvoorzieningen. Ook is er een rookkamer met een selectie van sigaren. De badkamers zijn heel mooi en schoon, met mooie douches en luxe amenities van Chopard. Als passagiers lange transfers hebben kunnen ze gebruik maken van een van de ‘nap-rooms’, ze waren allemaal bezet toen ik er was, dus helaas kon ik geen foto maken. Volgens de ober zien ze er net zoals hotelkamers uit.

Sigarenkamer
Sigarenkamer
Badkamer
Badkamer
image14
Amenities
"Nap-room"
“Nap-room”

Conclusie

Malaysia Airlines heeft een solide First Class lounge, die aan geen enkele verwachting te kort doet. De lounge is comfortabel en fijn voor zowel transfer-passagiers als passagiers die hun reis in Kuala Lumpur beginnen. De service is erg attent en de obers zijn vriendelijk. Als ik iets negatiefs moet bedenken, dan zou het zijn dat de lounge geen ‘wow-factor’ heeft. Dit zou meer het geval zijn als er een Spa zou zijn of een meer uitgebreid menu en buffet.

Ben jij ooit in de Malaysia Airlines First Class Golden Lounge geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *