Transavia gaat samenwerken met Azores Airlines2 min leestijd

Boeing 737 van Transavia aan de gate

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het wordt makkelijker om de diverse eilanden in de Azoren te bereiken. Door een samenwerking tussen Transavia en Azores Airlines kun je nu vluchten van beide luchtvaartmaatschappijen combineren. Het boeken van de tickets is mogelijk door Transavia Smart Connect.

Samenwerking Transavia en Azores Airlines

Vanaf Nederland komt er een rechtstreekse verbinding naar Ponta Delgada. Dit is een nieuwe route vanaf het aankomende zomerseizoen. De eerste vlucht staat gepland op 24 april 2022. In eerste instantie is er een wekelijkse vlucht op zondag. Maar mogelijk volgt later een hogere frequentie. Naast Ponta Delgada kun je meer bestemmingen in de Azoren bereiken via een tussenstop. Deze eilanden kun je bereiken via Lissabon, Porto of Funchal. De verbinding wordt mogelijk door de introductie van Transavia Smart Connect, een samenwerking van de luchtvaartmaatschappij met Dohop.

Transavia Smart Connect

Met Transavia Smart Connect is het mogelijk om verschillende vluchten slim te koppelen. Achter deze dienst zit echter een samenwerking met Dohop. Dit bedrijf is namelijk gespecialiseerd in het samenstellen van vliegreizen met een tussenstop. Met Smart Connect kun je bijvoorbeeld ook Transavia tickets met elkaar combineren om een bestemming te bereiken.

Is je vlucht bijvoorbeeld vertraagd, geannuleerd or red je de overstap niet, dan is Dohop verantwoordelijk. Dit bedrijf zal dan zorgen voor een nieuwe vlucht en een eventuele hotelovernachting.

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)
Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Azoren

De Azoren zijn een eilandengroep in de Atlantische oceaan. Hier kun je onder andere walvissen spotten en diverse historische UNESCO werelderfgoed plekken bezoeken. Je kunt ook de Pico-vulkaan beklimmen of een wandeling maken op het eiland São Miguel. Het tijdsverschil tussen Nederland en de Azoren is 2 uur. Wil je weten wat je er allemaal kunt doen? Neem dan een kijkje op de website van Visit Portugal.

Afbeeldingen: ©Transavia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *