Lufthansa introduceert vanaf mei nieuwe business class2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na vele jaren gaat Lufthansa in mei van dit jaar dan eindelijk met hun nieuwe business class product vliegen dat bekend staat onder de naam Allegris. Vorig jaar werd al bekend dat Lufthansa de nieuwe first class had uitgesteld.

Lufthansa introduceert nieuwe business class in mei

De Allegris first- en business class werd meerdere keren uitgesteld. Lufthansa maakte hier voor het eerst iets over bekend in 2017 wat dus al zeven jaar geleden is. Naast de nieuwe business class zal Lufthansa ook een nieuwe first class introduceren. De nieuwe first class zal te vinden zijn op de Airbus A350 toestellen. De business class zal te vinden zijn op alle Airbus A350 en Boeing 787 Dreamliner toestellen. Het is de bedoeling dat de business class op de Airbus A350-900 toestellen in mei zijn intrede doet. De nieuwe stoelen zullen dan in München officieel in gebruik worden genomen. Twee maanden later zullen in Frankfurt de nieuwe stoelen op de Boeing 787-9 Dreamliners officieel in gebruik worden genomen. Tenslotte volgen dan de nieuwe first class stoelen die in september in München in gebruik worden genomen.

Lufthansa, first class
De nieuwe Lufthansa first class komt pas in september 2024. (Foto: Lufthansa)

Op alle Boeing 787 toestellen zullen dus drie reisklassen te vinden zijn terwijl op alle Airbus A350 toestellen vier reisklassen te vinden zijn. Alle toestellen beschikken namelijk ook over premium economy. Dat de leveringen van de nieuwe first- en business class stoelen zo vertraagd zijn komt volgens Lufthansa door de vertraagde levering van de onderdelen. Er is ondertussen een e-mail uitgestuurd naar alle HON Circle leden. Hierin staat staat Lufthansa voor het eerst met de Allergis business class gaat vliegen op de route tussen München en Vancouver. Vervolgens volgt de route tussen München naar Toronto.

Uitgelichte afbeelding: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *