Lufthansa en airBaltic starten codeshare samenwerking2 min leestijd

airBaltic A220-300

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Binnenkort start er een nieuwe samenwerking tussen twee luchtvaartmaatschappijen. De samenwerking zal plaatsvinden tussen het Duitse Lufthansa en het Letse airBaltic. De maatschappijen zullen namelijk een codeshare samenwerking opstarten. Door de codeshare overeenkomst hebben airBaltic reizigers onder andere toegang tot het netwerk van Lufthansa, maar ook andersom.

Codeshare overeenkomst

Op dit moment hebben Lufthansa en airBaltic nog geen codeshare overeenkomst. Maar daar gaat op korte termijn dus verandering in komen. Lufthansa heeft veel bestemmingen wereldwijd. Daar wil airBaltic en dus ook de reiziger graag gebruik van maken. Door een codeshare samenwerking aan te gaan is het gemakkelijker voor reizigers om door te reizen binnen het netwerk van Lufthansa. Ook andersom is dat het geval voor reizigers die verder reizen binnen een deel van het netwerk van airBaltic.

Lufthansa en airBaltic starten codeshare samenwerking

Start

Reizigers kunnen gebruikmaken van de airBaltic vluchten op Lufthansa vluchtnummers vanaf 28 maart. Dat is dus met ingang van de nieuwe zomerdienstregeling. De LH-code zal op vluchten tussen München en Riga en Vilnius worden toegevoegd. Wellicht dat de codeshare overeenkomst tussen airBaltic en Lufthansa later zal worden uitgebreid naar andere bestemmingen binnen het netwerk van airBaltic. In eerste instantie zijn er drie vluchten per week tussen München en Riga. De verwachting is dat airBaltic de frequentie van deze route in de zomer verder zal verhogen naar 6 vluchten per week. Dit is natuurlijk geheel onderhevig aan de vraag en op dit moment de situatie rondom het coronavirus. Vanuit Amsterdam kun je dan onder andere via München naar Riga reizen met Lufthansa en airBaltic op LH-registratie.

Lufthansa en airBaltic starten codeshare samenwerking

Aangezien airBaltic onlangs haar 737 en Dash8 heeft uitgefaseerd, beschikken ze alleen nog over de Airbus A220, zal deze worden ingezet op deze routes tussen de Baltische Staten en Duitsland. Reizigers kunnen hier genieten van een vlucht in dit nieuwste vliegtuig van de maatschappij. Het heeft zowel een moderne Economy- als Business Class. Een review over de Business Class in de Airbus A220 van airBaltic lees je hier.

Review: Business Class AirBaltic Airbus A220-300 (CS300) Parijs-Riga
Business Class airBaltic A220

Bron & beeldmateriaal: airBaltic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *