De Leukste Reisherinneringen op een Rij

leukste-reisherinneringen-op-rij

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

En voor je het weet, is je prachtige reis alweer voorbij. Misschien verzamel je de hele vakantie door overal souvenirs waardoor je bijna wel een extra koffer mee terug kunt nemen. Misschien ben jij wel diegene die op de laatste dag nog wat geld stukslaat op een lokale markt om toch nog wat leuks voor het thuisfront mee te nemen. Of je nou ‘souvenirhoarder’ bent of niet, allemaal willen we de herinneringen van onze reis zo lang mogelijk koesteren. Ik maakte daarom een overzicht voor je met de leukste reisherinneringen op een rij!

 

Travel Diaries

Veerle Witte leerde ik kennen op de redactie van National Geographic en zij is dé digital nomad van NatGeo Traveler. Verslag mogen doen van de meest bizar mooie reizen is natuurlijk een droombaan op zich, maar ze zocht nog naar een manier om al haar herinneringen op een eenvoudige manier te bundelen. Dit leidde tot een idee wat nu is uitgegroeid tot Travel Diaries: een digitale online applicatie voor al je reisverhalen die je uiteindelijk kunt omtoveren tot een tastbaar reisdagboek. Het werkt heel eenvoudig. Met enkele klikken kun je verschillende lay-outs kiezen. Op die manier kun je op creatieve wijze je geschreven teksten combineren met foto’s of routekaarten. Een online dagboek aanmaken is gewoon gratis en tegen betaling kun je je uiteindelijke versie laten afdrukken.

 

leukste-reisherinneringen-op-rij

 

 

What’s in the Frame

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe waardevol mooie vakantiefoto’s kunnen zijn. Wellicht ben je niet zo van het geschreven woord en geniet je meer van wat het oog streelt. Investeer daarom in een goede camera op vakantie, ook als je nog niet zo’n technische held bent. Met een paar simpele tips kan zelfs jij een mooi plaatje schieten dus laat je niet afschrikken door alle technische snufjes van een spiegelreflexcamera. Zelf ben ik ooit begonnen met een Nikon D3300: een eenvoudige camera voor de beginnende fotograaf. In de camera zitten handige tutorials ingebouwd die je een beetje op weg helpen.

 

Wel ben ik erachter gekomen dat ik een spiegelreflex toch te lomp vind voor op reis. Een systeemcamera is daarvoor een goed alternatief. Zelf heb ik nu een Samsung NX3000 met een gewone lens en een zoomlens. Voorheen was een spiegelreflex nog de gouden standaard, maar systeemcamera’s worden steeds beter waardoor kwaliteitsafstand steeds kleiner wordt. De aanschaf van mijn systeemcamera is voor op reis de beste investering geweest. Echter, nu ik iets gevorderder ben, begin ik wel de verschillen te zien en voor mijn journalistiek werk zou ik toch nog een degelijke spiegelreflex willen aanschaffen.

 

Wat te Doen met Vakantiefoto’s

En dan kom je thuis met duizenden foto’s op je camera. Wat nu? Er zijn zoveel creatieve mogelijkheden voor het verwerken van je vakantiefoto’s. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht om je foto’s af te laten drukken als polaroid? Dit kan heel eenvoudig bij de HEMA voor slechts 9 euro. Check deze manieren om polaroids te stylen in je huis.

 

leukste-reisherinneringen-op-rij

 

leukste-reisherinneringen-op-rij

 

Natuurlijk kun je ook gaan voor de klassieke fotoalbums die je bij Albelli, Hema of zelfs Kruidvat kunt laten afdrukken, maar zelf vind ik het leuker om de foto’s los af te drukken en ouderwets in te plakken in een boek. Het leuke hiervan is dat je ook je boardingpasses, treinkaartjes, metrokaartjes etcetera erbij kunt plakken. Wordt het geheel net iets dynamischer.

 

Tot slot kun je natuurlijk pronken met de pareltjes in je huis. Foto’s kun je heel makkelijk af laten drukken op posterformaat of canvas en is ook helemaal niet zo duur. Ixxi heeft een leuke manier van wanddecoratie voor je foto’s. Het leuke hiervan is dat je deze collage’s na iedere reis weer kunt uitbreiden. Schuif met de tegeltjes of restyle je foto’s. Of je ze nou 3 bij 3 wilt, of 10 bij 10. Het is allemaal mogelijk bij Ixxi.

leukste-reisherinneringen-op-rij

 

leukste-reisherinneringen-op-rij

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *